ROVATOK

2024. júl. 13, Szo
Jenő

Információk

Hobbi-varróklub

Keddenként – heti rendszerességgel – tartjuk a hobbi-varróklubot, amelyen a gyerekek játékos formában sajátítják el a szabás-varrás alapismereteit.

Hobbi-varróklub

Kreatív műhelyfoglalkozás

A kreatív műhelyfoglalkozásokon kézműves játékfigurákat készítettek a gyerekek eltérő technikákkal és anyagokból. Ilyenek pl. színes méhecske, polip, szivárvány. hőlégballon, és a cicás tolltartó.

Kreatív műhelyfoglalkozás

Játszva tanulni

A tevékenység célja, hogy a járás területén hiányzó szociális, pedagógiai célú, tanulást segítő speciális szolgáltatás biztosítása.

Játszva tanulni

Állj pályára

A tevékenység során a fő célunk, hogy az iskolás gyerekek, ifjúság részére megfelelő tájékoztatást, tanácsadást tudjunk nyújtani.

Állj pályára

Fogászati szűrővizsgálat az óvodákban

A fogászati szűrés célja, hogy a kistérség óvodáiban lévő 3-7 éves korosztály közötti korosztály körében általános fogszakorvosi vizsgálatot végzünk, kiemelt figyelmet fordítva az orthodonciai anomáliára, nyálkahártya-, parodoncium elváltozásaira.

Fogászati szűrővizsgálat az óvodákban

Testmozgás, játék, mese

A 3-6 éves gyerekeknek tartottunk ovijógát, amit tulajdonképpen testmozgás – játék – mese egyszerre. Móka az egész. A gyermek végighallgat egy mesét, és közben folyamatosan együtt tornázik. Mozgásfejlesztés, új mozgás formák megismertetése, egészséges életmód szokásainak kialakítása.

Testmozgás, játék, mese

Életrevaló tanácsok

A tevékenység célja, hogy a gazdasági, kulturális, vagy egyéb okokból hátrányos helyzetben élő serdülők a lehető legkorábban – még identitásuk, énképük kialakulása előtt – kapjanak segítséget, az egészséges fejlődést és az egészség megőrzését biztosító tevékenységekről.

Életrevaló tanácsok

Prevenció: Élj helyesen!

A fő célunk, hogy prevenciós jelleggel előadásokat szervezzünk a korai iskolaelhagyás, a deviáns magatartás, káros szenvedélyek és a korai terhességek lehetőségeinek csökkentése érdekében.

Prevenció: Élj helyesen!

Tanuljunk együtt!

A járás területén 6 településen (Legyesbénye, Megyaszó, Bekecs, Taktaszada, Rátka, Prügy, Taktakenéz) hiányzó pedagógiai célú, helyi szükségletekre épülő szolgáltatás kiépítése volt a cél.

Tanuljunk együtt!
Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image