ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Tájékoztató az ÉMOP-4.3.1/2/2F-2f-2009-0020 számú pályázatról

A megvalósításhoz kapcsolódó ideiglenes óvodai férőhelyek kialakításának és a volt cukorgyári irodaépület bérletének költségeiről.

Az ideiglenes óvodai férőhelyek kialakításáról és az épület bérletéről a képviselő-testület döntött.  Az önkormányzat a pályázat benyújtásakor is több mint egy éves időtartammal számolt, ezért a három óvoda épületének átalakítása mindenképpen igényelt volna ideiglenes férőhely kialakítást, függetlenül attól, hogy a kivitelezés mikor kezdődik meg.

Épület átalakítása:

            Vállalkozási Szerződés szerinti átalakítási költség:     3.244.378 Ft + Áfa    bruttó   4.094.960

            Az önkormányzat által közvetlenül beszerzett anyagok költsége:               bruttó      515.952

Épület átalakítás összesen:                                                                                                                4.610.912                                                                                                                                                        

Bérleti díj: (2012.09.01.-2013.10.31. 14 hónapra havi 1.295.000 Ft+Áfa) 

                                                                                                                 18.130.000 Ft + Áfa  bruttó 23.025.100

Átalakítás és bérlet mindösszesen:                                                                                    bruttó 27.636.012

Az ideiglenes férőhelyek kialakításának költségét a pályázatban szerepeltetni nem lehetett, így annak költsége az önkormányzatot terheli. A 2010. január 20.-án a Közbeszerzési Értesítőben megjelent ajánlattételi felhívásban megjelölt teljesítési időszak: 2010.04.01.-2011.04.30. – 13 hónap - lett volna. (Ez az eljárás a támogatási döntés hiánya miatt eredménytelenül zárult.)

Felmerült, hogy a két nagy óvodaépület  felújítása nem egyszerre, hanem egymás után történik, és így egyidejűleg „csak” 6 csoportnyi gyermeket kell ideiglenesen elhelyezni, erre a város egyéb oktatási intézményeit lehetett volna igénybe venni, de ez szorgalmi időszakban az érintett intézmény(ek)ben csak két műszakos tanítási rend mellet lett volna biztosítható. Ezen túl bármely intézményünk igénybevétele igényelt volna átalakítást, mivel egyik önkormányzati épületünk sem alkalmas óvodás és bölcsődés korú gyermekek elhelyezésére, hiszen az ideiglenes elhelyezésnek is meg kell felelnie valamennyi az óvodákra vonatkozó szakhatósági előírásnak. Jelenleg a volt cukorgyári épületben az ideiglenes óvoda és bölcsőde 1295 m2-en került kialakításra, a két nagy óvoda egymás után történő felújításával az ideiglenes elhelyezés helyigénye kb. 600 m2-re lett volna csökkenthető, ennyit kellett volna „elvenni” egyéb intézményeinktől az átalakítás idejére. Ez mind az igénybe vett intézmények, mind az oda költöztetett gyermekek számára a jelenleginél jóval kényelmetlenebb körülményeket eredményezett volna. Az ideiglenes férőhelyek kialakításnak költségét tehát nem lehetett volna elkerülni, a bérleti díj megfizetésével pedig a felújítás több mint egy éves időszakában a több száz gyermek biztonságos és nyugodt elhelyezését fizetjük meg, amit a város vezetése elsődleges szempontnak tekintett. 

 

 

alt alt
 
Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image