ROVATOK

2024. szept. 27, P
Adalbert

Szerencs már a kiutat keresi

 

Szerencs - A szerencsi vár lovagtermében tartotta ülését csütörtökön délután a Szerencs és Környéke Fejlődéséért Egyesület. Az esemény fő témája a szerencsi cukorgyár bezárása volt.

A Mátra Cukor Zrt. Szerencsi Cukorgyárának bezárását előidéző események elemzése, a termelés leállításának és a technológia felszámolásának időbeli ütemezése, a dolgozók csoportos elbocsátásának menetrendje és személyes kondíciói, valamint az ezzel kapcsolatos szociális intézkedési terv volt az elsődleges témája a Szerencs és Környéke Fejlődéséért Egyesület márciusi taggyűlésének, amelyet a szerencsi vár lovagtermében tartottak.

Runda István, a Mátra Cukor Zrt. Szerencsi Cukorgyára szakszervezeti bizottságának elnöke elmondta, közel állnak a megegyezéshez a gyár menedzsmentjével, bár a 119 éves gyár bezárása okozta veszteséget kárpótolni nem, csak enyhíteni lehet.

Az ülésen jelen volt Rónavölgyi Endréné,Szerencs polgármestere, aki elmondta, nemcsak a gyár dolgozói, annak családtagjai, de Szerencs városa is hatalmas veszteséget könyvel el a gyár bezárásával, de most már azon kell gondolkodni, milyen kiutat lehet találni ebből a helyzetből. Rónavölgyi Endréné elmondta, a lehetőség adott a befektetők előtt, hogy nagy összegű, vissza nem térítendő EU- s támogatást kapjanak szerencsi munkahelyek teremtéséért.


Forrás: Észak-Magyarország

- bg-


Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image