ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Virágos Magyarországért: Arany Rózsa Díj Szerencsnek

Fotó: Serfőző LászlóA „Virágos Magyarországért” Szervező Bizottságának legmagasabb elismerésével, az Arany Rózsa Díjjal jutalmazták Szerencs városát október 25-én, Gyulán.

A nívós kitüntetést Koncz Ferenc polgármester vehette át a Hunguest Hotel Erkel Gyula dísztermében, majd az azt azonnal átadta az eseményen ugyancsak résztvevő Vaszily Miklósnak, a város főkertészének.

Az Országos Idegenforgalmi Hivatal, a Belügyminisztérium és különböző szakmai szervezetek szervezték meg 1994-ben azt az első hazai országos virágosítási, környezetszépítési és környezetvédelmi versenyt, amelynek ötletgazdája az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyének (Entente Florale) Nemzetközi Bizottsága volt 1990-ben. Az évente kiírt pályázat ebben az esztendőben is számos feltételt tartalmazott, ezeknek teljesítését egy szakmai bizottság ellenőrizte és értékelte. A díjátadó ünnepségen elhangzott, hogy a „Virágos Magyarországért” Szervező Bizottsága csupán egy települést jutalmaz régióként a legmagasabb díjjal, ezt kapta meg városunk Prutkay János bizottsági elnöktől, illetve a régiós zsűrik vezetőitől. Koncz Ferenc már a helyszínen kifejezte elismerését Vaszily Miklósnak – hangsúlyozva, hogy köszönete minden egyes virágosítási munkában résztvevő személynek szól.

A verseny számos más kategóriát is tartalmaz, Zemplénből Komlóska kapta meg Orbán Viktor miniszterelnök különdíját, amit felesége, Lévai Anikó adott át Köteles Lászlónak, a község polgármesterének. Az Országgyűlés Önkormányzati és Területfejlesztési Bizottságának díját Sárospatak, míg az Országgyűlés Sport és Turizmus Bizottsága elismerését Sátoraljaújhely kapta meg. A díjátadó ünnepségnek otthont adó Gyula, a Virágos Magyarországért díjat nyerte el immár második alkalommal, így jogosultságot szerzett arra, hogy részt vegyen az Európai Virágos Városok és Falvak, az Entente Florale Europe nemzetközi versenyén, 2014-ben.

Forrás: www.szerencsihirek.hu /2013. október 26.

Az eseményen készült fotók a Szerencsi Hírek honlapján tekinthetők meg.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image