ROVATOK

2024. márc. 28, Cs
Gedeon, Johanna, Hanna

Vigyázzunk egymásra Szerencsen!

Vigyázzunk egymásra Szerencsen!

Immár naponta arról szólnak a hírek, hogy koronavírus-járvány negyedik hullámában gyakoribbá váltak a megbetegedések. Október utolsó napjaiban az országban meghaladta a négyezer főt az új fertőzöttek száma és elhunyt 45 többségében idős, krónikus beteg.
Az elmúlt napokban Szerencsen is tapasztaltuk a növekedést, a számuk a negyedik hullámban – a fent jelezett időpontban – tíz körüli. A beoltottak aránya viszonylag magas, de ők is lehetnek vírushordozók, esetükben a betegség kialakulásának a kockázata kisebb és enyhébb lefolyású. Ezért a továbbiakban is javasolt az oltás felvétele és a harmadik vakcina beadatása.
Kérem városunk lakosságát, hogy fokozottan figyeljenek a higiéniai szabályokra, gyakran mossanak kezet, tartsanak egymástól legalább 1,5 méter távolságot és ajánlom, hogy közösségben, zárt térben, üzletekben, ügyintézés során viseljenek az orrot és a szájat elfedő maszkot! (Az érvényben lévő előírások alapján ez utóbbi az egészségügyi- és szociális intézmények területén, november 1-től pedig a tömegközlekedésben is kötelező.)
Ősszel gyakoribbak a felsőlégúti megbetegedések, ezért ha tapasztalnak ilyen tüneteket, telefonon hívják fel háziorvosukat és konzultájanak vele, azonban az utasítása nélkül a rendelőket személyesen ne keressék fel!
A napokban jelentette be a szakminiszter, hogy a tavalyi évhez hasonlóan az idén is minden magyar állampolgár számára térítésmentesen biztosított az influenza elleni védőoltás, ami azoknak ajánlott, akiknél a fertőzés vagy annak szövődményei nagy kockázatot jelent. A vakcinát a házi- és üzemorvosokhoz juttatják el, így a rendelőkben – szintén telefonon történő egyeztetés után – igényelhető.
Kérem, legyenek elővigyázatosak, védjék egészségüket, vigyázzunk egymásra!

Szerencs, 2021. október 28.

Nyiri Tibor
Szerencs polgármestere

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image