ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Védelmi igazgatási gyakorlat Mádon

Széles körű, megyei szintű, védelmi igazgatási gyakorlatot tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Védelmi Bizottság 2013. november 21-én a szerencsi kistérségben, Mádon. A sajtónyilvános keretek között megtartott rendezvény vendégei megszemlélhették, hogy katasztrófahelyzetben miként működnek együtt a katonai- és rendvédelmi szervek, illetve a civil- és karitatív szervezetek.

A gyakorlat forgatókönyvét feltételezett, huzamos időn át tartó, rendkívüli csapadékos időjárási viszonyok, egy földrengés kapcsán kialakuló veszélyhelyzet és a település veszélyes anyagtárolójában történt tűzeset, illetve az ezzel kapcsolatos, területi óvintézkedések végrehajtása adta.

Demeter Ervin, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Védelmi Bizottság Elnöke irányítása mellett lezajlott, elképzelt veszélyhelyzet elhárításában a rendőrség résztvevő erői a társzervek munkatársaival közösen a valóságos körülmények között bevezetendő, szükséges összehangolt intézkedések megoldását gyakorolták.

A gyakorlat során a rendőrség munkatársai valós eseményt szimulálva a község belterületén, öt helyszínen útlezárási és forgalomterelési feladatokat láttak el, gondoskodtak a veszélyhelyzettel érintett területek zárásáról, végezték a kitelepítés rendőri feladatait, megszervezték a szükséges őrzés-védelmi feladatokat a közbiztonság fenntartását, a befogadó helyek rendjének biztosítását. Emellett természetesen ellátták a mentőalakulatok tevékenységének rendőri biztosítását is.

A meghívottak a védelmi igazgatási gyakorlat helyszínén az összehangolt, együttes intézkedések nyomon követése mellett számos, speciális eszközt és járművet is megtekinthettek.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image