ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Városházi napló: Szerencs közbiztonsági helyzete

A Szerencs bűnügyi és közbiztonsági helyzetéről szóló beszámoló volt a központi témája a képviselő-testület 2015. március 26-án megtartott ülésének.

A munkaterv szerinti tanácskozáson a Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatója mellett az önkormányzat meghatározta az óvodai beiratkozás időpontját, valamint a 2015/2016-os nevelési évre vonatkozó óvodai körzethatárokat is.

Keresztesi János, a Szerencsi Rendőrkapitányság vezetője ismertette, hogy az elmúlt egy évben csökkent az elkövetett bűncselekmények száma a településen. Volt azonban olyan kiemelkedő eseménysorozat: 2014. december és 2015. február vége között kilenc lakásbetörés történt Szerencsen. A rendőrkapitány szerint kollégái megtettek mindent annak érdekében, hogy a sorozat megszakadjon és kézre kerítsék az elkövetőket. A nyomozás jelenleg is tart. Eredményről nem tudott beszámolni, de megerősítette, hogy az utolsó, február 26-án elkövetett betörés óta hasonló bűncselekmény nem  történt Szerencsen.

A kábítószer-bűnözés elleni harcról szólva az alezredes kiemelte: tavaly 26 eljárást kezdeményeztek drogfogyasztóval, illetve -terjesztővel szemben, de csupán négy esetben zárult eredménnyel a nyomozás. Elhangzott: a rendőrség ismeri azokat a személyeket, akik az iskolák környékén terjesztik ezeket az anyagokat, s velük szemben mindenképpen eljárást fognak kezdeményezni. Keresztesi János úgy vélte, még mindig az a legfontosabb, hogy a gyermekeket tájékoztatni kell a kábítószerek és az új, pszichoaktív anyagok káros hatásairól. A beszámoló további részében a kapitányságvezető hangsúlyozta, az egyenruhás állomány létszáma elegendő és megfelelő, kiegészítve a készenléti rendőrség munkájával, akik többször jelennek meg Szerencsen és környékén. Keresztesi János köszönetet mondott a Szerencsi Polgárőr Egyesületnek, mely szervezet jól kiegészíti a rendőrség munkáját. Elhangzott, hogy a térfigyelő rendszer működik Szerencsen és az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően idén új kamerák kerülnek az utcákra; a külterületek védelme érdekében Szerencsen egy, vagy két mezőőrre lenne szükség. A rendőrkapitány szerint a tavasz beköszöntével a fiatalok egyre nagyobb számban jelennek meg a közterületeken. Ez önmagában nem probléma, csak akkor, ha a csoportok alkoholt fogyasztanak, randalíroznak és zavarják a lakosságot. Felmerült annak a lehetősége, amivel Keresztesi János egyetértett –, hogy az önkormányzat a jövőben helyi rendeletben kívánja bizonyos mértékben tiltani a közterületen történő szeszes ital fogyasztást.

A közlekedésbiztonsági helyzetről szólva többek között elhangzott, hogy 2014-ben a Szerencsi Rendőrkapitányság illetékességi területén harminc, Szerencsen két személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Elfogadta az önkormányzat az óvodai beiratkozások időpontjairól szóló határozatot. E szerint a Napsugár óvodában 2015. május 4–5-én (hétfő-kedd) 8–16 óra között, a Gyárkerti épületben 2015. május 6–7-én (szerda-csütörtök) 8–16 óra között tartják a beiratkozást. 

További részletek hamarosan honlapunkon és a Szerencsi Hírek 2015. április 3-án megjelenő számában.

 

Forrás: Szerencsi Hírek Online

 

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image