ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Városházi napló: cafeteria az önkormányzati dolgozóknak

Az esztendő utolsó munkaterv szerinti ülését tartotta 2013. december 19-én Szerencs Város Önkormányzata.

A tanácskozáson többek között beszámoló hangzott el a Szerencs és Környéke Orvosi Ügyeleti Társulás idei tevékenységéről, majd Koncz Ferenc polgármester előterjesztésére a testület arról is döntött, hogy a város alkalmazottai még decemberben megkapják az elmúlt két évben elmaradt cafeteria juttatás hatvan százalékát.

Szerencs Város Önkormányzata december 19-ei ülésén a Szerencs és Környéke Orvosi Ügyeleti Társulás idei tevékenységéről tájékozódtak a képviselők. Dr. Sütő Szilveszter társulási elnök ismertette, hogy a Rákóczi út 51. szám alatt ideális feltételek között dolgozhat az ügyeleti munkában részt vevő tizenkét orvos. Az ellátási körzetükbe a térség tíz településen élő 28 ezer ember tartozik. Az éves betegforgalmuk meghaladja a hétezret, a páciensek mintegy húsz százalékát a lakásukon látják el. Az elnök kitért arra, hogy magas az indokolatlan riasztások száma ami miatt a rendelőben olykor hosszúra nyúlik a várakozási idő. Sokan orvosi rendelésként veszik igénybe a sürgősségi ellátást. Ennek egyik oka, hogy a környező kisebb településeken több gyermekorvosi praxis nincs betöltve. Az orvosi ügyelet működésével kapcsolatban az elmúlt időszakban nem merült fel érdemi panasz. Szóba került, hogy ideális lenne, ha egyszerre két doktor dolgozna, de mint kiderült ehhez nincs elegendő szakember. Szerencsen megfelelő az egészségügyi ellátás, az ügyeleten jó szakemberek a kor követelményeinek megfelelő körülmények között dolgoznak.

Elfogadta az önkormányzat a jövő évi munkatervét, amely során felmerült, hogy a városnapi ünnepség hagyományos április 20-ai időpontja 2014-ben húsvétra esik. Emiatt a megemlékezést más, ehhez a dátumhoz közeli napon tartják meg. Arról is határozott a testület, hogy az elkövetkező esztendőben az önkormányzati választások előtt, a négy éves munkát értékelő ülést tartanak és közmeghallgatáson is beszámolnak az eltelt ciklusban történtekről.

A napirendi pontok között szerepelt a Szerencsi Városüzemeltető Non-Profit Kft. üzleti tervének módosítása, s elhangzott, hogy a cég beszállítói tartozásainak jelentős része kifizetésre kerül. Öt esztendőre újra választotta az önkormányzat a Szerencsi Városgazda Non-Profit Kft. ügyvezető igazgatóját. Tóth István 2018. december 31-ig tölti be a tisztséget.

Újabb 5,8 millió forint támogatást biztosít az önkormányzat a helyi sportegyesületnek annak érdekében, hogy a civil szervezet nullszaldóval zárhassa az évet. Az egyesület idén 16,5 millió forint támogatást kapott a várostól, amire korábban nem volt példa. A kormányzat által a különböző sportágaknak biztosított támogatási lehetőségeknek köszönhetően a civil szervezet idén összességében több mint negyvenmillió forintból gazdálkodott.

Egyetértett a testület azzal, hogy a város alkalmazottjai az elmúlt évek nehéz pénzügyi helyzete miatt elmaradt cafeteria juttatás 60 százalékát még decemberben megkaphassák. Ebből az összegből a kistérségi társulás és a Gyermekesély program szerencsi dolgozói is részesülnek. A város a jövőben azoknak is igyekszik juttatni a járandóságból, akik most erre nem jogosultak.

Az ülés végén Koncz Ferenc polgármester és dr. Gál András gimnáziumigazgató két együttműködési megállapodást írt alá, amelyek a középiskola kerítésépítés támogatásáról és a diákok közérdekű kistérségi munkavégzésének lehetőségéről szólnak.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image