ROVATOK

2024. május 7, K
Gizella, Bendegúz

Városépítés, sport, mozgás, egészség

Városépítés, sport, mozgás, egészség

Szerencsen a sportolás tárgyi feltételeinek fejlesztése nem csupán a sportolók közvetlen érdekeit szolgálja, hanem településünk közösségének is előnyöket kínál. A mozgás és a fizikai tevékenység elősegíti a testi és mentális egészség megőrzését, emellett erősíti az emberi, közösségi kapcsolatokat és gazdasági előnyöket is hozhat a városnak.
Szerencs Város Sportegyesület elnökeként is örömmel adok tájékoztatást arról, hogy sikeres pályázat eredményeként a napokban a Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelepen új műfüves futballpálya építésébe kezdtünk. A beruházás 100 százalékos finanszírozású, tehát nem volt szükség az önkormányzatnak a költségvetéséből pénzt biztosítania. A készülő focipálya a szabványoknak megfelelő: a hosszúsága meghaladja a 90 métert, szélessége pedig az 50 métert. A projekt a pálya kialakításán túl magába foglalja a világítást, a kispadokat, a labdafogó hálókat és minden olyan egyéb kiegészítőt, ami egy modern műfüves létesítményhez szükséges. Az előzetes tervek szerint az építéssel szeptemberre elkészül a kivitelező.
Ezen kívül az elmúlt években több fejlesztés történt a területen. Korábban az egykori dimbes-dombos nádas helyén – minden adminisztratív akadályt leküzdve – kialakítottuk az élőfüves pályát, amit elsősorban az utánpótlás csapataink használnak. Parkolókat alakítottunk ki, a vagyonbiztonság érdekében térfigyelő kamerákat szereltettünk fel, ingyenes WIFI hálózatot biztosítunk, korszerűsítettük a terület világítását, a Népstadionból megszerzett székeket helyeztünk a lelátóra, kondiparkot építettünk, és a Magyar Kézilabda Szövetség közreműködésével rekortán borítású pálya áll rendelkezésre.
Ezek a fejlesztések egy nagyobb terv részét képezik. Azon túl, hogy a település keleti kapuja felől a 37-es főúton érkezőket rendezett, gondozott terület látványa fogadja, a cukorgyári hűtőtavak, a Magyar utcában található rekreációs park, a sporttelep, a hamarosan épülő kutyafuttató, valamint a babafa program keretében és a Szeretlek Szerencs! mozgalom aktivistái által ültetett fasorok összekötésével olyan modern, nyugat-európai szintű szabadidőparkot hozunk létre, amit az itt élők, és a városunkba látogatók egyaránt igénybe vehetnek.
A létesítmény fejlesztése, a zöldterületek és parkok kialakítása hozzájárulhat egy környezettudatos és esztétikailag kellemes városkép kialakításához, a szerencsieknek és az ondiaknak pedig több lehetőség nyílik a szabadidejük hasznos eltöltésére, az aktív életmódra, az egészségük megőrzésére.
Jó szívvel ajánlom, hogy akik régebben jártak a Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelepen, napközben sétáljanak el Szerencs keleti kapujához!

Nyiri Tibor
Szerencs polgármestere

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image