ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Útfelújítás a 37-esen

Nagy felületű burkolatjavítás kezdődött az elmúlt év őszén a 37­-es számú főút legrosszabb állapotú szakaszain.

Az országos programban megvalósuló beavatkozások pénzügyi hátterét az Új Széchenyi Terv és a központi költségvetés biztosítja.

Országosan 287 kritikus állapotú szakaszon, közel 530 kilométeren végeznek engedélyhez nem kötött beavatkozásokat. A térségünket érintő, 37­-es főút felújítása a Szerencs és Bodrogkisfalud közötti út 6,33 kilométeres, a Szegi és Szegilong közötti rész 1,9 kilométeres, a Károlyfalva és Sátoraljaújhely közötti 3,22 kilométeres, valamint Sátoraljaújhely és a határátkelő közötti mintegy 1,6 kilométeres szakasz felújításával már 2013 végén befejeződött.
A Szerencs és Miskolc közötti szakasz rekonstrukcióját a napokban, városunk határában kezdte meg a kivitelező. A munka gyorsan haladt, s az autósok észrevehették, hogy Bekecs magasságában egy kisebb szakasz kimaradt a felújításból. Információink szerint Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere megkereste a közútkezelő vezetőjét, aki ígéretet tett arra, hogy hamarosan itt is megtörténik az aszfaltcsík felújítása.
A Magyar Közút Zrt. tájékoztatása szerint a mintegy 19 kilométernyi, rekonstrukcióban érintett útszakasz munkálatai az időjárástól függően március végéig, április elejéig befejeződnek. A projekt során a felső 10 centiméternyi elhasználódott, elöregedett kopóréteget visszamarják a szakemberek és új, nagyobb szilárdságú aszfaltréteget építenek be. Az építés ideje alatt jelzőőrrel irányított félpályás útlezárásra kell számítani a  közlekedőknek, a forgalmat egy sávon azonban folyamatosan biztosítja a kivitelező és a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

2014. március 19. Szerencsi Hírek Online

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image