ROVATOK

2024. ápr. 17, Sze
Rudolf, Kiara

Újra iskolapadban a gyermekvédelmi szakemberek szemével

Újra iskolapadban a gyermekvédelmi szakemberek szemével

Az online oktatásból május 10-én ismét visszakerültek az iskolapadba a felső tagozatosok és a középiskolák, szakképzők és gimnáziumok diákjai városunkban is.
Szülők,gyerekek de a szociális szakemberek is figyelik, hogy milyen hatással volt és lesz a gyerekekre ez az időszak.
Mindenki elfáradt már!
Az látjuk, hogy több probléma is előbukkant, többek között: az izoláció okozta érzelmi megterhelés, az elmaradt közösségi élmények, kirándulások, huncutságok és baráti kapcsolódások ami ebben a korban nagyon fontos szereppel bír.
Elgondolkoztató, hogy vajon mindent megtettünk-e azért, hogy ez az időszak a gyerekek számára mentálisan elviselhetőbb legyen?
Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontos az, hogy visszaállás elviselhetőbb legyen.
Sok beszélgetésre van szükség szülő-gyermek között, családon belüli megfelelő támogató háttérre, esetlegesen pedig szakember (családsegítő, iskolai szociális segítő, gyermekvédelmi felelős, pszichológus) bevonására is sor kerülhet. A fiataloknak bizony fel kell dolgozniuk a történteket és ez nem mindenkinek megy egyik napról a másikra.
Sok a kérdés mindenkiben… Az biztos, hogy ehhez az időszakhoz érzékenyen kell hozzáállni.
Az Alapszolgáltatási Központ illetékes dolgozói készségesen állnak azon problémák megoldásához, amelyeket családon belül nem sikerült megfelelően megoldani.
Tanácsadás,információnyújtás, más szakemberhez továbbirányítás a szociális szakma eszközei,melyet önkéntesen, ingyen, kötelezettségvállalás nélkül bárki igénybe vehet.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image