ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Tűzifa rezsicsökkentés Szerencsen

A tűzifa árának 10%-os mérséklésével folytatódik a kormány által megkezdett rezsicsökkentés. Minderről Koncz Ferenc polgármester tartott sajtótájékoztatót 2014. október 8-án Szerencsen.

Mint elhangzott, az állami kézben lévő Északerdő Zrt. Tállyai Erdészeti Igazgatóságától a jelenlegi árnál olcsóbban, 18 ezer forintért vásárolható meg egy erdei köbméter tűzifa.

A városvezető emlékeztetett arra, hogy Magyarország Kormánya a 2012-ben megkezdett rezsicsökkentési folyamattal eddig három ütemben, összesen kilenc szolgáltatás ára mérséklődött. Ezzel egy időben lassan emelkedett a tűzifa ára, ami sok-sok vidéki családot érint hazánkban. – Mindez eljutott a kormányzathoz is, melynek köszönhetően újabb mérföldkőhöz érkezett a rezsicsökkentés Magyarországon. Az állami erdőgazdaságokban 10%-kal olcsóbban vásárolható meg a tűzifa – jelentette be Koncz Ferenc, aki a közelmúltban felvette a kapcsolatot a Szerencshez legközelebb lévő állami erdészeti céggel. Rencsi Gábor, az Északerdő Zrt. Tállyai Erdészeti Igazgatóságának vezetője arról tájékoztatta a városvezetőt, hogy a cég felkészült a vásárlók igényeinek kielégítésére, tőlük néhány napon belül bükk, tölgy és gyertyán rendelhető.

A rezsicsökkentésnek köszönhetően a korábbi 20 ezer forintos erdei köbméterenkénti árat 18 ezerre mérsékelték, ami 10-11 mázsa tüzelőt jelent. Aki nem tudja saját eszközzel megoldani a szállítást, annak a Tállyai Erdészeti Igazgatóság 15 kilométeres körzetben 2200 forintért viszi ki a tűzifát.

– Az állami erdőgazdaságok első körben 170 ezer köbméter tűzifakészlet erejéig biztosítják a 10%-os rezsicsökkentést. Ez a mennyiség országosan mintegy 20 ezer család számára nyújt olcsóbb fűtési lehetőséget az előttünk álló hideg évszakban. Egy fűtési szezon alatt egy átlagos család mintegy 15-20 ezer forintot spórolhat meg, háztartásonként legfeljebb 10 köbméter fát biztosít a program a rezsicsökkentés keretében – mondta el Szerencs polgármestere, s hozzátette: tovább működik a szociális tűzifa program is hazánkban, melynek keretében a rászoruló családok kapnak támogatást. Idén a tavalyinál is magasabb összeget, három milliárd forintot fordít erre a kormány.  

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image