ROVATOK

2024. júl. 17, Sze
Endre, Elek, Dzsesszika

Tájékoztató tanévkezdési támogatásról

Tájékoztató tanévkezdési támogatásról

Szerencs Város Önkormányzata Képviselő-testületének többször módosított a pénzbeli és természetbeni támogatásokról szóló 3/2015.(II.26.) rendelet 9.§-ban meghatározott feltételek alapján tanévkezdési támogatás állapítható meg az általános iskolai, valamint középfokú oktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermek/ek jogán annak a szülőnek, vagy más törvényes képviselőnek, aki a kérelem benyújtását megelőző egy éve Szerencs város közigazgatási területén állandó lakcímmel rendelkezik.
Tanévkezdési támogatásra jogosult saját jogán az a nagykorú, aki első felsőfokú végzettsége megszerzése érdekében nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytat és a kérelem benyújtását megelőző egy éve Szerencs város közigazgatási területén állandó lakcímmel rendelkezik.
A támogatás megállapításának feltétele továbbá, hogy a kérelmező családjában az egy főre eső jövedelem összege ne haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 800%-át (228 000Ft), amennyiben a gyermeket egyedülálló szülő vagy törvényes képviselő neveli az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 900%-át (256 500Ft).
A támogatás összege 10.000 Ft/tanuló, melyet vásárlási utalvány formájában kapnak a jogosultak.
A támogatás kérelemre állapítható meg, melyet 2024. július 15. és 2024. október 15. napja között lehet előterjeszteni a Szerencsi Polgármesteri Hivatalban (Szerencs, Rákóczi út 89.).
A kérelemhez csatolni kell első osztályos gyermek esetében a felvételi értesítő másolatát. Közép-, illetve felsőoktatásban résztvevő tanulók esetében a gyermek részére kiállított diákigazolványt, mely igazolja a nappali oktatás munkarendje szerint fennálló tanulói/hallgatói jogviszonyt.
A kérelem letölthető Szerencs város honlapjáról, illetve beszerezhető a Szerencsi Polgármesteri Hivatal információs pultjánál.

Letölthető Igénylőlap tanévkezdési támogatáshoz.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image