ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Tájékoztatás perek indulásáról

Egy mádi lakos 3.000.000,- Ft tőke és havi 80.000,- Ft járadék megfizetése iránt pert indított önkormányzatunk ellen, azzal, hogy jelezte további kártérítési igénye is lesz.

Előadta, hogy férjének ment gyógyszert íratni a 4. sz. háziorvosi rendelőbe, mely a Gyárkerti óvoda épületében működött. A kizárólag orvosi rendelőknek helyt adó épületrész előtt  - állítása szerint – a jeges, havas felületen elcsúszott, mindkét kezét eltörte. Noha a rendelőket nem a város üzemeltette, de mint az épület tulajdonosát tartja felelősnek a kialakult helyzetért.

A bíróság helyszíni szemlét tartott a napokban, s rövidesen megkezdi a per érdemi tárgyalását is.

A jogvitával kapcsolatban az önkormányzat megkereste a felelősségbiztosítóját, aki ez idáig nem nyilatkozott.

 

A Szerencsi Kulturális Szolgáltató Betéti Társaság 7.307.600,- Ft tőke és járulékai erejéig perelte be a polgármesteri hivatalt, de fenntartotta a kereset felemelés jogát további követelésekre. Álláspontja szerint Szerencs város akkori jegyzője 2010. január 1. és 2013. január 1. közötti időszakra vállalkozási szerződést kötött a társasággal Szerencs városáról és közvetlen környezetéről szerkesztett hírműsorok készítésére, heti 40.000, -Ft +ÁFA vállalkozói díj ellenében. A felek a díj megállapításánál figyelemmel voltak a polgármesteri hivatal által nyújtott szolgáltatásokra, így ingyenes stúdióbérlet, stb.

A felek – többek között – rögzítették, hogyha a hivatal nem fizeti a vállalkozó számláját az esedékességkor, úgy a vállalkozót inkasszálási jog illeti meg, ennek sikertelensége esetén pedig felmondási joga megnyílik, s a hátralékos vállalkozói díjat, - ami 2011-ben 2.400.000,- Ft, 2012-ben pedig 2.641.600,- Ft – egy összegben követelheti, de szolgáltatást ekkor már nem kell nyújtania.

A város akkori jegyzője 2011. január 31. napjával érvénytelenség okán felmondta a határozott idejű szerződést, melyet a felperes sérelmez, s lényegében követelését az elmaradt haszonra alapítja, illetve az általa a jelenlegi működéséhez szükséges kábeltelevíziós csatlakozási pont kiépítése, illetőleg bérleti díjával felmerülő havi költségeit kéri a bíróságtól kártérítés jogcímén. Ezen a jogcímeken összesen 2.266.000,- Ft-ot követel.

A bíróság rövidesen megtartja az első tárgyalást.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image