ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Tájékoztatás hulladékkezelési díjról vállalkozóknak. Határidő: április 15!

Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. március 24. napján tartott ülésén elfogadta a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló helyi rendeletet, amely alapján a gazdálkodó szervezetek mentesülhetnek a díjfizetés alól. Szerencs város jegyzőjének és a Z.H.K. Kft-nek a tájékoztatása a vállalkozókat érintő hulladékkezelési közszolgáltatásról:

 

TISZTELT SZERENCSI VÁLLALKOZÓK!

Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. március 24. napján tartott ülésén elfogadta a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló helyi rendeletet.

A rendeletben szereplő rövid, jogvesztő határidőkre tekintettel, az alábbiakra hívom fel figyelmüket:

A rendelet 18. §-ban foglaltak szerint nem kötelező a hulladékkezelési közszolgáltatást külön igénybe venni és azért díjat fizetni azon gazdálkodó szervezet (gazdálkodó szervezet alatt értendő a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény 396.§ rendelkezésében felsoroltak, vagyis a gazdasági társaság, az európai részvénytársaság, az egyesülés, az európai gazdasági egyesülés, az európai területi társulás, a szövetkezet, a lakásszövetkezet, az európai szövetkezet, a vízgazdálkodási társulat, az erdőbirtokossági társulat, az állami vállalat, az egyéb állami gazdálkodó szerv, az egyes jogi személyek vállalata, a közös vállalat, a végrehajtói iroda, a közjegyzői iroda, az ügyvédi iroda, a szabadalmi ügyvivői iroda, az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár, a magánnyugdíjpénztár, az egyéni cég, továbbá az egyéni vállalkozó) ingatlanhasználónak, akinek a székhelye, telephelye, fióktelepe azon lakóingatlanba került bejegyzésre, ahol tulajdonosa, ügyvezetője, illetve annak közeli hozzátartozója természetes személyként a közszolgáltatást igénybe veszi.

A díjfizetés mentesítéséhez a gazdálkodó szervezet részére az önkormányzat jegyzője állít ki igazolást, mely igazolás birtokában a gazdálkodó szervezetnek kell kezdeményezni a közszolgáltató felé a díjfizetés alóli mentesítést.

A mentesítés legkorábbi időpontja a jegyzői igazolás közszolgáltatóhoz történő benyújtásának a napja.

Az ingatlanhasználó gazdálkodó szervezet részéről a közszolgáltató felé benyújtott jegyzői igazolás határideje 2016. évi kedvezmény érvényesítéséhez 2016. április 15. napja, mely alapján a gazdálkodó szervezet ingatlanhasználó 2016. január 1-jével mentesülhet a díjfizetés kötelezettsége alól a rendeletben szabályozott feltételek fennállása esetén. A határidő jogvesztő!

Kérem, hogy amennyiben a kedvezményt érvényesíteni kívánja, akkor az igazolás kiállítása érdekében keresse fel hivatalomat, a jogosultság részletes feltételeit tartalmazza a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 9/2016. (03.24.) önkormányzati rendelet, valamint részletes felvilágosítás érdekében kollégáim készséggel állnak rendelkezésükre személyesen, valamint a 47/565-206, valamint 47/565-272-es telefonszámokon.

Kérem szíves együttműködésüket!

Szerencs, 2016. március 24. 

Dr. Barva Attila
Szerencs Város Jegyzője

 

A Zempléni Z.H.K.Hulladékkezelési Közszolgáltató Nonprofit Kft. tájékoztatója:

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image