ROVATOK

2024. ápr. 19, P
Emma

Szomszédolás Kossuth Lajos szülőföldjére

Szomszédolás Kossuth Lajos szülőföldjére

Szerencs Város Önkormányzata helyi identitás erősítésére szervez túrát Szerencsről Monokra 2023. április 15-én (szombat).
A túra célja a helyi erőforrásokat felelősen és tudatosan használó egészséges, sokszínű, társadalom kialakítása, a térség adottságaihoz alkalmazkodni képes közösségi kezdeményező- és cselekvőképesség fejlesztésének megteremtése, továbbá a Kossuth Lajos életútjához kapcsolódó mérföldkövek felkeresése, ezáltal tovább ápolva a Kossuth-hagyományt.
A helyi identitás kialakításához és fenntartásához olyan közös programok megvalósításait terveztük, amelyek a kollektivitást, az összetartozást erősítik, közelebb hozzák egymáshoz a település lakóit, hiszen a közös élmények szerzése az első lépcső egy valódi közösség létrehozásához. A személyes ismeretségek, barátságok kialakítása a lakosság között erős kötelékeket hoznak létre, melyek a közösséghez tartozás érzését növelik, és a jövőben is alapjául szolgálnak a közös cselekvésnek. E szükségletekre történő válaszadás pozitívan befolyásolja a települések erejét, hozzájárulva, hogy a térség meghatározó centrumává váljanak.
A „Szomszédolás Kossuth Lajos szülőföldjére” névre keresztelt esemény, 2023. április 15-én (szombaton) 8:30 órakor veszi kezdetét Szerencsen, a Kossuth térről történő indulással.
A túrán való részvételi szándékát kérjük visszajelezni a szervezőknél, a +36 20 277-6742-es telefonszámon 2023. április 7-én 16 óráig.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image