ROVATOK

2024. ápr. 26, P
Ervin

Szerencsi Hírek ajánló

Szerencsi Hírek ajánló

Megjelent a Szerencsi Hírek közéleti havilap szeptemberi száma. A címlapon a Mikulás és a gyerekek láthatók. A 3. oldalon az ipari park fejlesztéséről szóló cikk olvasható. A pályázatra az önkormányzat még 2016-ban mintegy 900 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt egyik eleme volt egy 2400 négyzetméteres csarnok építése, kamionparkolók és úthálózat kialakítása, valamint az egykori kazánház épületének a felújítása.
Az 5. oldalon a 37. számú főút új szakaszának az átadásáról szóló anyag olvasható. Az új rész egyben Magyarország második zenélő útburkolata is, hiszen a 67-es után már a 37-esen is muzsika szórakoztatja az arra járókat. Amennyiben pontosan 80 kilométer/órás sebességgel haladnak a sofőrök az úttest szélén lévő jelzésen, akkor az „Érik a szőlő” című népdal lesz hallható.
A 6-7. oldalon a helyi történelmi egyházak képviselői által írt adventi gondolatok című cikk található.
A 9. oldalon Salamin Ferencről olvashatnak interjút, aki gyakorló építészként a Tokaji Borvidék meghatározó alakja. Neve ismerős lehet a szerencsieknek, hiszen harmincöt éve városunk főépítésze és lapunk hasábjain is rendszeresen publikál. A környéken a tervezésével elkészült épületek mellett a vidék szeretete is ide köti.
A 14. oldalon Lakárdy-Magony Marcell által írt novella olvasható. A Kémények címet viselő írás a szovjet vörös hadsereg által elkövetett 1944-es szerencsi borzalmairól szól.
A 18. oldalon keresztrejtvény és horoszkópot is találunk a városi havilapban. Kellemes olvasást és kikapcsolódást kívánunk.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image