ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Szerencs a csokoládé fővárosa

A VIII. Országos Csokoládé Fesztivál ünnepélyes megnyitóján dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a csokoládé fővárosának nevezte Szerencset, ahol szorosan összekapcsolódik a helyi édességgyártás és a világörökségi terület nagy értéke, a tokaji bor.

 

Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere köszöntőjében a csokoládé ünnepének nevezte a hétvégi programot, de mint megjegyezte, az ünnepléshez dolgos hétköznapokra is szükség van. – Több éve munkálkodunk miniszter úrral együtt azon, hogy a lerombolt cukorgyárunkat újjáépítsük és sok feladat vár még ránk, hogy a helyi csokoládégyártást minél tovább tudjuk vinni azért, hogy az ilyen alkalmakat közösen ünnepelhessük a jövőben is – fogalmazott a városvezető. Dr. Fazekas Sándor a csokoládé fővárosának nevezte Szerencset, ahol a helyben készített édesség szorosan összekapcsolódik a világörökségi terület kincsével, a tokaji borral. A földművelésügyi miniszter szerint az, hogy a szerencsi csokoládé egy helyi vállalkozásnak köszönhetően fennmaradt, abban testet ölt a magyar ember munkaszeretete, az hogy olyan példaképek vannak előttünk, mint Szent István király, aki az államiságot adta nekünk, aki a magyarságot a kereszténység útjára irányította és megteremtette az alapját annak, hogy népünk egy ezredéven keresztül fennmaradjon.

Az ünnepélyes megnyitó további részében szerencsi óvodások, a Rákóczi és Bolyai iskola diákjai, valamint a Hajnali Néptáncegyüttes adtak műsort.

Forrás: Szerencsi Hírek Online 2015. augusztus 22.

 
Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image