ROVATOK

2024. márc. 29, P
Auguszta

Sikeres esztendő után, centenáriumi év előtt

Sikeres esztendő után, centenáriumi év előtt

Nyiri Tibor polgármester február 23-án a Nestlé szerencsi gyárában találkozott Helene Kovalevsky igazgatónővel. A városvezető közösségi oldalán számolt be a megbeszélésről.
– Városunkban a kis- és közepes vállalkozások vannak többségben, azonban mellettük a Nestlé, mint multinacionális cég szerencsi gyára ötszáz munkavállalójával meghatározó a foglalkoztatásban, a befizetett helyi adókkal pedig hozzájárul a település működtetéséhez és fejlesztéséhez. Ezért is tartom fontosnak a személyes kapcsolattartást a Nestlé Hungária Kft. és a szerencsi gyár vezetőivel.
Szerdán délután a helyi üzemben találkoztam Helene Kovalevsky igazgatónővel, ahol tájékoztattuk egymást az elmúlt esztendő sikereiről és nehézségeiről, beszéltünk az idei év terveiről.
Az eredményeket hallgatva örömmel töltött el, hogy 2021 sikeres volt a cégnek a termékeik eladásában és a fejlesztésben egyaránt. Az előző években összességében kilencmilliárd forint értékű beruházást valósítottak meg a térségben, amely összegből a szerencsi üzemre több mint 6,7 milliárd forint jutott, amit elsősorban a termelés növelését szolgáló automatizálásra költöttek. Elhangzott az is, hogy az idei évben a régebbi gépek, berendezések közül többet újra szeretnének cserélni.
A megbeszélésünkön szóba került a Rákóczi úton az áruért érkező kamionok parkolásának folyamatosan visszatérő problémája, ami úgy tűnik, hogy az idén már megoldódik az egykori cukorgyár területén, ahová a főútról, a telephely hátsó bejáratát használva érkeznek majd a járműszerelvények. Elhangzott, hogy a termelés kapacitásának a bővülése miatt a gyár mögött új raktár építésébe kezdenek.
A Nestlénél is átmeneti nehézséget okoz a gazdaság több területén világjelenségként érzékelhető alapanyaghiány, ezért szükség volt a termelést érintő átmeneti intézkedéseket hozni. Abban bíznak, hogy a logisztikai problémát leküzdve a gyártásban kiesett mennyiséget a későbbiekben pótolják. Az igazgatónő elmondta, hogy minden dolgozó elkötelezettségére számítanak, sőt folyamatosan új kollégákat toboroznak.
A találkozónkon is köszönetet mondtam azért, hogy a Nestlé négy esztendővel ezelőtt a csokoládégyártás helyi hagyományait őrző Szerencsi Bonbon Kft.-nek adományozta a Szerencsi védjegy édességtermékeken történő használatának jogát, a tavalyi esztendőben pedig a kakaó termékhez köthető ikonikus, immár 90 éves múltra visszatekintő „piros masnis cica” ábrás védjegy tulajdonosa lett Szerencs Város Önkormányzata, míg annak a használati joga a helyi édesipari vállalkozást illeti meg.
Megegyeztünk abban, hogy közösen látunk hozzá a jövőre alapításának 100. évfordulóját ünneplő Szerencsi Csokoládégyár programjainak előkészítéséhez.

(Forrás: Nyiri Tibor közösségi oldala, fotó: Szerencsi Hírek)

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image