ROVATOK

2024. ápr. 25, Cs
Márk, Márkó, Márkus

Projektzáró események a városban

Projektzáró események a városban

Az év vége felé közeledve az elmúlt héten az egykori szerencsi cukorgyár területén megvalósított iparterület fejlesztését mutattuk be a sajtó képviselőinek és a meghívott vendégeinknek, csütörtökön pedig újabb két projektet lezáró eseményt tartottunk – írta december 8-án közösségi oldalán Nyiri Tibor, a város polgármestere.
A városvezető beszámolt arról, hogy a kora délelőtti órákban a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás ülésén vettük számba a 2016-tól folytatódó „gyerekesély” elnevezésű program keretében elért eredményeket, amelyek a szerencsi járás településein, valamint Sóstófalván és Újcsanáloson valósultak meg, és aminek a középpontjában a gyermekek és a családok álltak.
Egészségügyi, oktatási, szociális, ifjúsági, valamint foglalkoztatási területeken valósultak meg a felzárkózásuk esélyeinek növelése érdekében a korosztály helyzetének javítását célzó tevékenységek. Részben ennek a helyszíne városunkban a Közösségi Ház, aminek a felújítását egy másik, hasonló célokat szolgáló pályázat finanszírozta.
Befejezettnek nyilvánítottuk a Széchenyi utca–Széchenyi köz és a Késmárk utca közötti, mintegy 440 méteres szakaszának a felújítását. Koncz Zsófia miniszterhelyettes asszony, országgyűlési képviselő támogatásának is köszönhetően sikeres pályázat keretében a Belügyminisztérium nettó 55 millió forinttal finanszírozta a beruházást, amit Szerencs Város Önkormányzata 24 millió forinttal egészített ki.
Nyilvános közbeszerzési eljárást követően a PAPEX Kft-vel kötöttünk építési vállalkozási szerződést 2022. augusztus 22-én, melyet követően a munkaterület átadására 2022.augusztus 25-én került sor. A kivitelező a szerződésben vállalt határidőre elvégezte a munkát.
Az útburkolat felújítását megelőzően a gördülő fejlesztési terv keretében a Borsodvíz Zrt. kicserélte az ivóvízvezetéket, ezzel elkerülhető a régi, elöregedett hálózat hibája miatti felbontás. Járdát, parkolókat építettünk, kijavítottuk a csapadékvíz-elvezető árkokat, újjászületett a Kórház köz is, amit az önkormányzat saját pénzügyi forrásból fedezett, a kivitelezést a Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft. végezte.
A képviselő asszony beszédében szólt arról, hogy a harminchetes négysávosításán túl a városban korábban soha nem látott útfelújítási program vette kezdetét. Az elmúlt időszakban a Rákóczi út felső szakaszát követően folytatódott a felújítás a fecskési vasúti átjáróig, valamint az Ondi úti lámpás kereszteződéstől Ond–Rátka–Tállya (elkerülő) csatlakozásig vezető rész, ami így együttesen közel tíz kilométert jelent. Ugyanakkor aláírt kivitelei szerződés van a prügyi körforgalmi csomóponttól Nagyvárad–Pozsonyi út felújítására is, ami a jövő tavaszra várható, így terveink szerint 2023-ban tovább folytatódnak a városban az útépítések – írta Facebook oldalán Nyiri Tibor polgármester.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image