ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Pályázatok munkahelyteremtő beruházásokra

A Nemzetgazdasági Minisztérium nyílt pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására.

A Nemzeti Foglalkoztatási Alapból 13 milliárd forintos keretösszeg áll a pályázók rendelkezésére. A program segítségével mintegy 1200 mikro-, kis- és középvállalkozásnál összesen 6500 új munkahely létesíthető, de legalább 12 ezer meglévő munkahely megőrzését is segíti a pályázat. Minderről 2014. január 24-én hallhattak tájékoztatást a résztvevők, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja és a Szerencsi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége által megrendezett kistérségi munkáltatói fórumon.
Az elsősorban munkáltatóknak rendezett tájékoztatón a Nemzetgazdasági Minisztérium által a város és környékén elhelyezkedő vállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására meghirdetett pályázatokról volt szó.
Matisz István, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal megyei szakmai koordinátora mutatott be egy TÁMOP pályázatot, amely révén 2014-ben ismét lehetőség nyílik a foglalkoztatás bővítését elősegítő bértámogatások iránti kérelmek benyújtására, melynek elsődleges célja a hátrányos helyzetű és megváltozott munkaképességű álláskeresők munkaviszonyban történő foglalkoztatása. A projekt megvalósításával kívánják segíteni azoknak az ügyfeleknek a munkaerő-piaci reintegrációját, akik csaknem tíz éve nem dolgoztak. Személyre szabott fejlesztésekkel, humánszolgáltatási programmal segítenék a munkaadót és a munkavállalót egyaránt. A jövőben ezzel közel ezer új munkahelyet remélnek a megyében – hangzott el a fórumon, ahol tájékoztató hangzott el olyan programokról is, amelyek a jövőben megkönnyítik a munkaadók és -vállalók lehetőségeit. Az egyik ilyen pályázat célja a területi különbségek csökkentése, térségi felzárkóztatás, a helyi gazdaság megerősítése, piaci pozícióik bővítése, új munkahelyek létrehozását eredményező beruházások támogatása; a vállalkozások számára többlettámogatás biztosítása, az álláskeresők foglalkoztatásának ösztönzése kiemelt összegű kiegészítő támogatással.  

 

Forrás: Szerencsi Hírek, www.szerencsihirek.hu

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image