ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Országgyűlési választás 2014

Választás 2014Áder János, köztársasági elnök a január 18-án kiadott közleményében közzétette, hogy az országgyűlési választás időpontjaként 2014. április 6-át jelöli ki. Az időpont kitűzésével a kampány hivatalosan február 15-én indul.
A köztársasági elnök nyilatkozatában kifejtette: a választási kampány időszaka a szükségesnél ne legyen hosszabb, az új kormány minél hamarabb munkához láthasson, az Európai Unió által Magyarország rendelkezésére álló pénzösszeg minél hamarabb szolgálhassa az állam fejlődését, valamint a húsvéti ünnepeket minden állampolgár a kampánytól és választási versengéstől mentesen ünnepelhesse.
A magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgároknak 2014. január 1-jétől lehetőségük van kérelmezni a nemzetiségi névjegyzékbe vételt, segítségnyújtást kérni a szavazáshoz, illetve megtilthatják az adataik kiadását. A nem magyarországi lakcímmel rendelkező állampolgárok 2014. január 1-jétől kezdve szintén részt vehetnek az országgyűlési választásokon és országos népszavazásokon, amennyiben kérik a Nemzeti Választási Irodától felvételüket a névjegyzékbe.

Az on-line és a postai úton történő regisztrációhoz szükséges információkról a www.valasztas.hu internetes oldalon tájékozódhatnak

Forrás: Szerencs Hírek Online www.szerencshirek.hu

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image