ROVATOK

2024. ápr. 28, V
Valéria, Nimród

Nyílt nap a rendőrkapitányságon

A Szerencsi Rendőrkapitányság a Rendőrség Napja alkalmából óvodások, iskolások számára nyílt napot tartott.

A Szerencsi Rendőrkapitányság 2014. április 29-én és 30-án nyílt napot tartott, amelyre meghívták a környék óvodásait és általános iskolásait. A 30-i rendezvénynek a Tokaji Rendőrőrs is színhelye volt. A programok 8 óra és 15 óra közötti időben zajlottak, amelyre közel 500 gyermek fogadta el az egyenruhások meghívását. Látogatásuk során az érdeklődő gyermekek betekintést nyertek a rendőri munkába, valamint tájékoztatást kaptak arról, hogy egy esetleges veszélyhelyzet esetén hogyan tudnak segítséget kérni.

A program interaktív volt, amelynek keretén belül megtekinthették a csapatszolgálati védőeszközöket, a rendőri kényszerítő eszközöket, valamint belülről is megtekinthették a rendőrautókat, továbbá megismerkedhettek egy rendőrkutyával, illetve annak munkájával.

A gyermekek véleménye szerint különösen érdekes volt számukra a bűnügyi technikusi munka, amelynek bemutatása során mindenki hazavihette emlékként az egyik ujjáról készített lenyomatát, amelyet egy erre a napra készült papírlapon rögzítettek.

A program zárásaként a rendőrök a gyermekeknek a megyei balesetmegelőzési bizottság által biztosított apróbb ajándékokkal kedveskedtek.  

 

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság
2014. május 7.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image