ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Négy napon át tart nyitva a hulladékudvar

Mint arról korábban beszámoltunk 2014. szeptember 1-jétől kibővített nyitva tartással üzemel a Szerencs, Eperjes út 7. szám alatt található hulladékudvar.

Az utóbbi napokban több olvasónk érdeklődött a nyitva tartásról, és arról, hogy mit és milyen mennyiségben vesznek át a létesítményben. Annál is inkább fontosnak tartottuk ezt a tájékoztatót, mert a hétvégi időszakban továbbra is szeméthegyek csúfítják a szelektívgyűjtő-szigetek környékét. Sokan még ma sem tudják, hogy a hulladékudvarban is elhelyezhetők a fölöslegessé vált papír, műanyag, üveg és fém dobozok, de háztartási szemetet itt sem lehet elhelyezni!

A Zempléni Z.H.K. Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint az Eperjes utcai telep elsődleges célja, hogy a lakosság számára elérhető, ingyenes, környezetvédelmi szempontból kielégítő elhelyezési lehetőséget biztosítson olyan elkülönítetten gyűjtött háztartási felesleg számára, melyeket a rendszeres szemétszállítások alkalmával nem visz el a szolgáltató. A nyitva tartás ideje alatt a szelektíven gyűjtött papír, műanyag és üveg korlátlan mennyiségben, ingyenesen helyezhető el a hulladékudvarban, de lássuk pontosan, hogy mit és milyen mennyiségben adhatunk le a lakcímkártyánk felmutatásával: ásványi alapú motor-, hajtómű- és kenőolajok (10 kg/év/fogyasztóhely), szintetikus motor-, hajtómű- és kenőolajok (10 kg/év/fogyasztóhely), papír és karton (korlátlan), műanyagok (korlátlan), üveg (korlátlan), kiürült hajtógázos palackok (korlátlan), fagyálló folyadékok (5 kg/év/lakos, 10 kg/év/fogyasztóhely), oldószerek (7,5 kg/év/lakos; 15 kg/év/fogyasztóhely), savak (2,5 kg/év/lakos; 5 kg/év/fogyasztóhely), lúgok (5 kg/év/lakos; 10 kg/év/fogyasztóhely), növényvédő szerek (5 kg/év/lakos; 10 kg/év/fogyasztóhely), étolaj és zsír (korlátlan), festékek (10 kg/év/lakos; 20 kg/év/fogyasztóhely), elemek (korlátlan), veszélyes anyagot tartalmazó elektromos és elektronikus berendezések (100 kg/év/fogyasztóhely), elektromos és elektronikus berendezések (korlátlan), biológiailag lebomló zöldhulladék (fanyesedék, ág, gally, fű, lomb, faforgács; 300 kg/év/fogyasztóhely), lom (100 kg/év/fogyasztóhely).

A háztartásokban keletkező vegyes kommunális szemetet nem vesznek át az udvarban. Az anyagokat szelektíven válogatva, fajtájuknak megfelelően zsákolva, elkülönítetten fogadják el, a létesítmény személyzete ellenőrzi, hogy a beszállított anyag fogadható-e. Mérlegelés után az átvételről és annak súlyáról bizonylatot állítanak ki a beszállító részére. 

A szerencsi hulladékudvar 2014. szeptember 1-jétől szerdán, csütörtökön és pénteken 8-17 óráig, valamint szombaton 8-15 óra között várja a lakosságot.

 

Forrás: www.szerencsihirek.hu

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image