Nagy kincs az egészség!

Nagy kincs az egészség!

20210208 nagy kincs egeszseg 06A Süni csoport gyermekei változatos tevékenységeken keresztül szerezhettek ismereteket a medvékkel kapcsolatban.
Népi hiedelmek, jóslások megbeszélése. A medvék tulajdonságainak megismerése, felelevenítése. A mindennapi testnevelésen is részt vettek a mackók, közösen mozogtunk, tornáztunk. A vizuális tevékenységekben is aktívan részt vettek a gyerekek, több lehetőség közül választhattak /kávé maci, fonal maci ragasztása/ A gyermekek szívesen segítették egymást, a sikerélmény orientálja a csoportot.
Nagy kincs az egészség: „Testünk, érzékszerveink” témahét.
A Micimackó csoportos gyermekek játékos formában ismerkedtek meg a gyerekek a páros és páratlan érzékszerveikkel, azok funkcióival.
Nagy kedvvel fogadták a gyerekek a tükörkép játékot, a vakvezetőt és, az érintsd meg! És a Mivel kínáltak és a mit hallottál? Mit éreztél? Játékokat és mozgásos „ ragacs” játékot. Minél több érzékszervet igénybe véve, játékos formában történt a tapasztalatszerzés. Ízleltünk, szaglásztunk, hallattunk és hallgattunk hangokat, zörejeket,tapintottunk puha és szúrós tárgyakat, sima és érdes felületeket. A matematikai tapasztalatszerzésre és a testséma szemléltetésére jó lehetőség nyílt arra, hogy társaikat rakják körbe fakockákkal. A „Csúnya lány” című mesével érzékenyítettük őket egymás elfogadására, mindemellett a helyes testápolásra, a tisztálkodás fontosságára.
Megfesthették magukat boldognak és szomorúnak, a „Hála” játék során pedig együtt örültünk, hogy egészséges minden Micimackó gyermek!

20210208 nagy kincs egeszseg 01 20210208 nagy kincs egeszseg 02 20210208 nagy kincs egeszseg 03 20210208 nagy kincs egeszseg 04

E-mail