ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Megújult az ondi híd

Ondi híd avatásaÜnnepélyes keretek között avatták fel 2014. november 14-én a Szerencs-patak felett átívelő ondi hidat.

Az eseményen Koncz Ferenc polgármester hangsúlyozta: nem építettük, nem felújítottuk, csak kijavítottuk. Az átadást jelképező nemzetiszín szalagot a városvezető mellett a beruházó Hegyalja-Tár Kft. nevében Tallár Miklós, a Szivárvány Építőipari Kft. képviseletében Boros István ügyvezető és a Szerencsi Városgazda Non-Profit Kft. részéről Balogh István vágták át.

A közelmúltban készült el az Ond határában lévő Szerencs-patak feletti híd, melynek ünnepélyes átadása alkalmából Szerencs polgármestere, a beruházó és a kivitelezők képviselői egy hordó sört gurítottak át az új aszfalttal borított műtárgyon.

Koncz Ferenc az eseményen kiemelte, hogy kiváló minőségben készült el a munka és külön öröm számára, hogy a Szerencs Városgazda Non-Profit Kft. közfoglalkoztatásban résztvevő dolgozói is közreműködtek a kivitelezésben. A polgármester hangsúlyozta, hogy a Hegyalja-Tár Kft., a Szivárvány Építőipari Kft. és Szerencs Város Önkormányzata összefogásával sikerült a hídban rejlő hibákat kijavítani, hiszen – mint fogalmazott – nem építették, vagy felújították, hanem kijavították a műtárgyat. – Mi természetesen a közmunkásainkkal segítettünk és vállaltuk az aszfaltozáshoz szükséges alapanyag biztosítását – tette hozzá Koncz Ferenc.

Danyi László önkormányzati képviselő felidézte, hogy emlékei szerint utoljára 1985-ben újították fel a hidat, mely 2014-ben, a közelben működő vállalkozásnak köszönhetően ismét megújulhatott. Danyi László azt javasolta – mivel a felújítást Tallár Miklós vállalkozó vállalta magára – az ő nevét viselje ezentúl a műtárgy. A képviselő hozzátette, az építmény jelképezhet egy hidat az önkormányzat és a környéken dolgozó vállalkozások között. Azt kérte a jelenlegi képviselő-testülettől, nagyobb figyelmet fordítsanak a jövőben az itt működő cégekre.

A kivitelezést végző Szivárvány Építőipari Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy a híd megerősítését szolgáló munkát a Hegyalja-Tár Kft. rendelte meg. A beruházás során megerősítették a híd acélszerkezetét, majd a lemezfedés és acélhálós vasalás után 20 centiméteres betonréteggel borították a felületet. Boros István szerint megfelelően megerősítették az építményt, mely az elkövetkező 20-25 évben ki fogja állni az idő próbáját.

 

Forrás: Szerencsi Hírek Online

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image