ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Megújul a Bakó utca burkolata

A Bakó utcában az évek során a különböző közműépítések, valamint a növekvő jármű forgalom következtében az aszfaltozott felületek nagyon leromlottak, így szükségessé vált az út teljes burkolatának felújítása. Ezen munkálatokat Szerencs Város Önkormányzata 2014. év őszén tervezi megvalósítani.

Az utcában meglévő ivóvízvezeték Késmárk u. és Bakó u. 6. szám közötti szakaszának cseréje, a csapadékvíz elvezető rendszer építési munkáival párhuzamosan a tavalyi évben megtörtént. A kivitelezési munkálatok megkezdése előtt indokolttá vált az ivóvíz-gerincvezeték további elöregedett szakaszának kiváltása.

A Borsodvíz Zrt. 2014. szeptember 15-én kezdte meg a Bakó utcában lévő régi, közel 40 éves ivóvízvezeték cseréjét, melynek során a Bakó u. 6. számtól az Alsópincesor csatlakozásáig a meglévő elöregedett azbesztcement vezeték cseréje 230 folyóméter hosszon valósul meg. A beruházás keretében 18 db bekötővezeték cseréjére, 1-1 db tolózár és tűzcsap kiépítésre is sor kerül.

Az ivóvízvezeték cseréje után a Bakó utca aszfaltburkolat teljes felújítása következik, mely az időjárási körülményektől függően, de várhatóan Mindenszentek napjáig megvalósul.

Az ivóvízvezeték cseréjének munkálatai során várhatóan 2014. szeptember 22-én (hétfőn) megtörténik az új vezeték élőre kötése, nyomáspróbája és fertőtlenítése, mely napon a Bakó utcában vízkorlátozás lesz érvényben. Az ivóvíz biztosítása érdekében vízszállító gépjármű fog a lakosság rendelkezésére állni.

Szerencs Város Önkormányzata kéri az utcában lakók és a temetőkbe látogatók szíves türelmét és megértését a kivitelezési munkákkal járó kellemetlenségek miatt!

 

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image