ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Megnyílt a szerencsi kormányablak

Szerencsi kormányablakSzerencsen nyílt meg Borsod-Abaúj-Zemplén megye negyedik kormányablaka.

Az új létesítmény ünnepélyes avatásán dr. Ináncsi Tünde, a Szerencsi Járási Hivatal vezetője, Demeter Ervin kormánymegbízott és Koncz Ferenc polgármester vágták át a nemzetiszín szalagot. A Szerencsi Polgármesteri Hivatal földszintjén lévő akadálymentesített helyiségben, valamint a korábbi okmányiroda helyén kialakított második generációs kormányablakban ma már összesen 265-féle ügyet intézhetnek a város és környéke lakói.

Az ünnepi esemény meghívott vendégeit elsőként dr. Ináncsi Tünde köszöntötte. A Szerencsi Járási Hivatal vezetője örömének adott hangot, hogy városunkban nyílhat meg megyénk negyedik kormányablaka, melynek célja a kulturált ügyfélfogadás mellett, hogy az állampolgárok lakóhelyükhöz minél közelebb, egy helyen, egyszerűen, gyorsan és hatékonyan tudják intézni hivatalos ügyeiket.

A B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal vezetője szerint nem csak Szerencs, de a magyar közigazgatás újjászervezésében is fontos ez az esemény. Demeter Ervin emlékeztetőül elmondta, hogy az országos folyamat 2010 őszén indult, amikor a hazai közigazgatás visszatért a magyar történelmi hagyományoknak is jobban megfelelő megyei rendszerre. Ezt követően 2011 januárjában az egyéb szakigazgatási szervek összevonásával alakult meg a kormányhivatal, 2013. elején pedig megnyíltak járási hivatalok. – Most pedig két esztendővel később egy olyan második generációs kormányablakot adunk át, ahol 265 ügykör intézhető – jegyezte meg a kormánymegbízott.

Idén 3 milliárd forintot fordít arra az állam, hogy minden járási székhelyen ilyen, a szerencsihez hasonló kormányablak létesüljön. Fontos cél a további informatikai fejlesztés, hogy az ügyintézések menetét az eddigieknél is egyszerűbbé, gyorsabbá, akár otthonról is elérhetővé tegyék a lakosság számára.

A szerencsi kormányablak az okmányiroda kibővített szolgáltatásaira alapul. A polgármesteri hivatal épületének földszintjén akadálymentes helyiséget alakítottak ki, ahová akár kerekesszékkel bejutva is lehet intézni a hivatalos ügyeket. Az emeleten egy szintén felújított fogadóhelyiség várja az érdeklődőket, melyhez hasonlóak lesznek minden járási székhelyen 2015 végéig.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image