ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Megnyílt a Szerencsi Járási Hivatal

Szerencsi Járási Hivatal megnyitásaA 2013-as esztendő első hivatalos városi eseményeként a Szerencsi Járási Hivatalt nyitották meg ünnepélyes keretek között január 2-án.

Demeter Ervin kormánymegbízott és Koncz Ferenc polgármester az átadás jelképeként vágta át a nemzeti színű szalagot a Rákóczi út 63. szám alatti épület bejáratánál, majd az ünnepség az egykori városháza nagytermében folytatódott. Koncz Ferenc a székhelytelepülés polgármesterként mint házigazda köszöntötte a meghívott vendégeket. Beszédében elmondta, hogy a járási hivatal egy patinás épületbe költözött, amely régebben az egykori polgármesteri hivatalnak adott otthont. Koncz Ferenc kiemelte, hogy az új feladat miatt mindenki izgul egy kicsit, de reméli, hogy a járási hivatal munkatársai minden állampolgárnak megfelelő segítséget tudnak majd nyújtani a hivatalos ügyek intézésében, hiszen az ott dolgozók korrekten, lelkiismeretesen látják el a munkájukat.
A polgármesteri köszöntőt követően Demeter Ervin üdvözölte a megjelenteket. Megnyitó beszédében a kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy az új év a változást hozta magával, amely által a járási hivatal munkatársainak életében is változás következett be. Kiemelte, hogy az önkormányzat és a járás között mellérendeltségi viszony áll fenn, így bízik a további sikeres együttműködésben, kapcsolatban. Demeter Ervin hangsúlyozta, hogy ez a jó kapcsolat Szerencs esetében bizalommal töltötte el, hiszen mind a vezetők, mind az alkalmazottak pozitívan álltak hozzá az új szervezet létrejöttéhez.
Utolsóként dr. Ináncsi Tünde hivatalvezető kívánt szólni, kifejezve köszönetét a kormánymegbízottnak, a környező települések polgármestereinek és a helyi vezetőknek. A szerencsi járási hivatal vezetője hozzátette, hogy ez a nap már ügyfélfogadással kezdődött.

A jövőben az okmányirodai szolgáltatások továbbra is a polgármesteri hivatal épületében várják az ügyfeleket, míg egyes szociális és gyámhivatali feladatok átkerülnek a Rákóczi út 63. szám alatti új járási hivatalhoz.

Fotó: Szerencsi Hírek

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image