ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Megkezdte idei munkáját a kistérségi társulás tanácsa

Társulási tanács üléseA Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás 2014. január 31-én tartotta meg az idei esztendő első ülését Szerencsen.

Az értekezésen több témakörrel foglalkoztak a megjelent polgármesterek, mindenekelőtt módosították a társulási megállapodást, lévén a Magyarország önkormányzatairól szóló törvény arról is szól, hogy a társulásoknak az eddigi néggyel szemben hat ülést kell tartaniuk éves szinten.

Javaslat hangzott el az idei munkatervre, majd szó volt arról a kötelezettségről, miszerint – a korábbiaktól eltérően – most három évre előre kell kidolgozni a társulás munkavégzésének koncepcióját. A tanácskozáson a legfontosabb napirendi pontként kezelték az idei esztendő költségvetését. Itt alapvetően arról kellett dönteni, hogy vállalják-e a különböző szolgáltatásokat, vagyis finanszírozzák-e az önkormányzatok például a belső ellenőrzést, az építésügyi feladatok ellátását, a támogatói szolgálatot vagy éppen a jelzőrendszeres házi szolgálatot. Az ülésen tizenhárom önkormányzat vezetője vett részt a tizennyolcból, ők valamennyien elfogadták a 2014. évre szóló költségvetést. Mint az elhangzott, a kistérségben megteremtett, létrehozott értékeket, az elért eredményeket meg kell őrizni, meg kell tartani.

Forrás: www.szerencsihirek.hu

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image