ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Megkezdődött a szervizutak aszfaltozása

Gyár utcai szervizút aszfaltozásSzerencs Város Önkormányzata idén saját erőből újítja fel a Gyár utcán található szervizutakat.

A jobb oldali szakasz aszfaltozása még a nyár folyamán megtörtént, amely során új réteg került az Arad utcára és a Bástya közre is, valamint szeptemberben a Cukormúzeum előtti terület rekonstrukciója is elkezdődött.

Néhány hónappal ezelőtt a Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai kivágták a baloldali szervizút mentén álló öreg nyárfákat, amelyre a jobb műszaki kivitelezés érdekében volt szükség. A fák gyökereit úgynevezett tuskófúrással távolították el, majd a Cs-Ker Tranzit Kft. ingyenesen bocsátotta az önkormányzat rendelkezésére a földmunkagépeit, melyek az útalapot készítették elő. Ennek köszönhetően lehetőség nyílt egy hatékony felszíni csapadékvíz-elvezető árok megépítésére, és az út is szélesebb lett, amellyel biztosították az autók kényelmesebb közlekedését és parkolását. Koncz Ferenc polgármester korábbi ígérete szerint egy régi lejárót is visszaállítanak annak érdekében, hogy a Szerencsi Bonbon Kft-hez érkező tehergépjárművek ne zavarják a környék lakóit. Tóth István, az önkormányzati cég vezetője arról tájékoztatta a Szerencsi Híreket, hogy már a parkosítást is befejezték, jelenleg egy alapréteggel borítják a járdát és az utat, majd a jövő hét közepén sor kerül a végső aszfaltozásra. A Gyár utcán található szervizutak felújítása várhatóan november harmadik hetében fejeződik be.  

 

Forrás: Szerencsi Hírek Online

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image