Macik az óvodában

Macik az óvodában

20210204 macik ovodaban 02A Szerencsi Óvoda és Bölcsőde Csicsergő csoportos gyerekei örömmel fogadták, hogy a város honlapján a város lakói betekinthetnek az óvodai élet mindennapjaiba.
A hét a tél végi időjósló hiedelemhez kötődik, a gyermekek izgatottan várták, hogy a barlangból kibúvó medve meglátja e az árnyékát.
Fontosnak, tartjuk, hogy a gyermekeknél megalapozzuk és elmélyítsük a népi megfigyelések időtálló üzeneteit.

A héten a Csicsergő csoportban: öt próbát teljesítünk, ami a maci jegyében telik. Első nap próbatétele: barlang készítés ahol a macik gyülekeznek. Második nap: maci tornáztatás. Harmadik nap próbatétele: kreatív munka keretén belül elkészült a barlang . Negyedik próbatétel: macitáncoltatás. Ötödik próbatétel: egy maciról szóló mesét dolgozunk fel.

A Katica csoport pillanatképei tanúsítják, hogy a gyermekeknek felkínált változatos tevékenységek teszik emlékezetessé az óvodai mindennapokat.
A kulturált étkezési szokások elmélyítése az egészséges életmódra nevelést támogatja. A maci az ő csoportjukban is vendégeskedik a héten.

Maci hét a Százszorszép csoportban:
Mindenki a saját maciját bemutatta, mesélt róla. Mozogtunk, énekeltünk vele. Készítettünk medve barlangot papírból, vegyes technikával, amit kitettünk a faliújságra.

Napocska csoportban:
Medve hetet tartunk a csoportban. Megismerkedünk a különböző fajtákkal, jellemző vonásaikkal, külsejükkel,életmódjukkal,szokásaikkal. Az otthonról hozott kedvenc plüssmacikkal tornázunk, számolunk, játszunk,mesélünk. Ismeretterjesztő könyvekben kutatunk, medvés meséket,verseket olvasunk és mondunk. Bemutatjuk a plüss macinkat egymásnak és drámajátékokon keresztül elmondjuk miért szeretjük, mit szoktunk vele játszani.

Bambi csoport:
Kibújás vagy bebújás Az aktualitásra építve a február első hete mindig a népi időjósláshoz kapcsolódik. Kartondobozból készített medve barlangba elhelyezték a gyermekek a saját mackójukat. Verssel, mondókával,énekekkel tettük változatossá tevékenységeinket. A gyermekek saját maguk által barkácsolt macijaikat közösen táncoltattuk meg.

 

20210204 macik ovodaban 03 20210204 macik ovodaban 04 20210204 macik ovodaban 05 20210204 macik ovodaban 06

E-mail