ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Luxemburgban jártunk

A luxemburgi Hesperange városába tett látogatást egy 51 fős szerencsi csoport 2013. június 6-9. között.

Egeli Zsolt, delegációvezető beszámolója:

A múlt hét szerdán du. fél 3-kor vágtunk neki a 1400 km-es útnak egy győri pihenőt közbeiktatva. Az ismert nehézségek miatt némi kerülővel jutottunk el a célállomásig, de csütörtök estére már üdvözölhettük vendéglátóinkat, illetve a malchini képviselő-testület népes delegációját.
Péntekre és szombatra a gyermekek, iskolavezetők, tanárok, a hivatal dolgozói és önkormányzati képviselőkből álló csapat részére külön-külön programokat szerveztek. A Luxemburg városában megtartott maratoni futóverseny miatt a várost részlegesen lezárták, ezért a szállások és a versenyek, valamint a különböző programok helyszíneinek, megközelítése akadozott, illetve lehetetlenné vált. A zárórendezvényt megtisztelte látogatásával Dr. Kovács Tamás Brüsszelbe és Luxemburgba is meghatalmazott magyar nagykövet. Részletesebb útleírást, illetve élménybeszámolót a Szerencsi Hírek kiküldött tudósítója, valamint csoportvezetők fognak adni a későbbiekben.
A program jól példázza, hogy az oktatás átszervezése semmilyen módon nem befolyásolja az európai együttműködés kereteit, az emberek Európáját. 

Június 10-én reggel fél 5-kor  - 22 órás autóbuszozás után - megérkezett a 10. EUROPART találkozón résztvevő diákcsapat a kísérőikkel.

Szerencs, 2013. június 11.

Egeli Zsolt, delegációvezető

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image