ROVATOK

2024. ápr. 30, K
Katalin, Kitti, Kata

Köszönőlevél: „Szolgálunk és védünk”

Rendőrségi hírekEgy tarcali vendégház betörőit a rendőrök fél nap alatt elfogták, majd a tulajdonosnak visszaszolgáltatták az ellopott értékeket.

A sértett a megyei rendőrfőkapitányhoz eljuttatott köszönőlevelében fejezte ki nagyrabecsülését és elismerését.

A Szerencsi Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrse lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást D. Dávid 21 éves és O. Zsolt 20 éves tarcali lakosokkal szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2014. december 5-én 8 órát megelőzően betörtek egy tarcali vendégházba, ahonnan többek között különféle műszaki cikkeket, háztartási gépeket tulajdonítottak el csaknem 200.000,- forint értékben.

A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a Tokaji Rendőrőrs munkatársai 12 órán belül azonosították, majd elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két fiatalt. A gyanúsítotti kihallgatásuk során a terheltek beismerő vallomást tettek, akiktől a nyomozók szinte hiánytalanul lefoglalták a vendégházból eltulajdonított értékeket.

A tolvajokkal szemben folytatott eljárást a Tokaji Rendőrőrs 2014. december 8-án bíróság elé állítási javaslattal továbbította a Szerencsi Járási Ügyészségre.

A vendégház tulajdonosa egy köszönőlevélben fejezte ki elismerését dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok megyei rendőr-főkapitány részére.

„Kérem legyen büszke arra, hogy ilyen alkalmazottai vannak, mint akiket az alábbiakban fel fogok sorolni: Hudák Norbert r. főtörzszászlós, Lázár Tamás r. törzsőrmester, Hullár Gábor r. törzsőrmester, Ocsanás Béla r. zászlós.

Ez teljes egészében kimeríti a „Szolgálunk és Védünk” szlogent! Ilyen elhivatott, igaz emberekre van szüksége Magyarországnak!

Az ünnepekre pedig Istentől áldott boldog ünnepeket kívánok Önnek és elszánt Csapatának!"

 

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság
2014. december 15. 8:17

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image