ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Köszöntötték a gondozottakat

Kellemes szórakozásban volt részük a szerencsi Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ gondozottjainak október 10-én a Rákóczi-vár lovagtermében.

Az idősek hónapja jegyében az intézményben minden esztendőben köszöntik a szépkorúakat.

A már hagyománnyá vált házi ünnepségen elsőként Sipos Attila üdvözölte a gondozóház lakóit. A Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ vezetője örömmel szólt az ondi, fecskési és szerencsi idősek klubjaiból érkezett vendégekhez, kiemelve, hogy a családias hangulatú programon igyekeznek az ellátottak kedvében járni. Ám nem csak ekkor figyelnek rájuk, hanem az év 365 napján fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy békés környezetet alakítsanak ki a gondozottaknak. Koncz Ferenc polgármester köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy az önkormányzat egyik kiemelt feladata a szociális gondozottak és az idős emberek fokozott védelme. Ennek jegyében járőröznek éjjel az utcákon a polgárőrök, és működik a házi gondozás intézménye. – Mindezek mellett a legfontosabb az emberi szó – emelte ki a polgármester, aki szerint az idős léleknek nagy támaszt jelent a megfelelő pillanatban odanyújtott segítő kéz.

A szépkorúakat a művészeti iskola növendékei is köszöntötték. Földi Krisztián nyelvtörő meséjével, bohózattal és kabaréjelenetekkel mulattatta klubtársait. Az este egyik legjobban várt vendégeként Újváry Marika lépett a publikum elé, aki az idősek szívét melengető nótacsokorral kedveskedett az ünnepelteknek. A műsor végén a bátrabbak táncra is perdültek, a népdalénekes által teremtett jó hangulatot Visi Ferenc talpalávaló muzsikával fokozta. Az alapszolgáltatási központ dolgozói süteménnyel kínálták az esemény résztvevőit.  

Forrás: www.szerencsihirek.hu / 2013. október 12.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image