ROVATOK

2024. ápr. 24, Sze
György, Debóra

Kezdődik a zöldhulladékok gyűjtése

Kezdődik a zöldhulladékok gyűjtése

A BMH Nonprofit Kft. 2022. áprilisától indítja a zöldhulladékok gyűjtését.
A zöldhulladék elszállítása április 1. és november 30. között kéthetente történik.
Azoknál az ingatlanhasználóknál, akik rendelkeznek maximum 240 literes zöldhulladékgyűjtő edénnyel, az ürítés a hulladékgyűjtő edény használatával, zsák mellőzésével történik.
A zöldhulladék gyűjtésére alkalmas zsákok pótlása és ürítése ingatlanonként négy esetben lehetséges, a BMH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodáiban cserezsák igénylésére nincs lehetőség.
A zsákokba, illetve gyűjtőedénybe helyezhető falevél, ágnyesedék, vágott fű, gyom stb. A közterületet nem szennyező módon a nagyobb méretű faágak legfeljebb 2 cm átmérőig és 1 méter hosszúságúra darabolva, kötegelve helyezhetők el a zsákok mellett.
Ügyeljenek arra, hogy a zsákokba és gyűjtőedényekbe kizárólag zöldhulladék kerüljön! Amennyiben a BMH Nonprofit Kft. munkatársai a zöldhulladékos zsákokban és edényekben háztartási vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, azt nem szállítják el.
A megtelt zsákokat és gyűjtőedényeket a gyűjtési időpontoknak megfelelően reggel hat óráig helyezzék ki az ingatlan elé. Amennyiben a zsák, illetve edényzet űrméretét meghaladó zöldhulladék keletkezik a háztartásban, abban az esetben a keletkezett zöldhulladék a BMH Nonprofit Kft. hulladékudvaraiban negyedévente 250 kilogrammig ingyenesen leadható.
A zöldhulladék elszállításának időpontjairól a BMH Nonprofit Kft. honlapján a www.bmhnonprofit.hu oldalon a saját településüket kiválasztva a 2022. évi hulladéknaptárból tájékozódhatnak (Szerencsen áprilisban 4-5-e és 18-19-e), egyéb információkkal kapcsolatban az ügyfélszolgálat nyújt tájékoztatást az alábbi elérhetőségek valamelyikén.
e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefonszám: +36 21 3500 111

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image