ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Kezdődik a termelés az új szerencsi LED üzemben

Néhány héten belül megkezdődhet a termelés a 2014. október 8-án felavatott szerencsi LED üzemben.

A budapesti székhelyű Future Plastik Kft. által, 165 millió forintos európai uniós támogatással megvalósított lámpagyártó csarnokban többségében megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak. A beruházás ünnepélyes átadásán Koncz Ferenc polgármester és Pinczés Marianna, a cég ügyvezető igazgatója vágták el a nemzetiszín szalagot. Pinczés Marianna az eseményen köszönetet mondott Koncz Ferenc polgármesternek azért, hogy új gyártó csarnokukat Szerencsen építhették fel.

Ezer négyzetméteres összeszerelő csarnokot létesített a szerencsi Ipari Parkban a budapesti székhelyű Future Plastik Kft. Az új létesítmény önmagában is megfelel a környezetvédelmi előírásoknak, az üzem energiaszükségletét napelemek biztosítják. A cég elkötelezett abban, hogy a gyártáshoz szükséges alapanyagokat az üzemhez legközelebb lévő beszállítóktól szerezzék be, így reményeik szerint közvetve, újabb munkahelyek jöhetnek létre a térségben.

Pinczés Marianna, Future Plastik Kft. ügyvezető igazgatója köszönetet mondott Koncz Ferenc polgármesternek azért, hogy új gyártó csarnokukat Szerencsen építhették fel.

Dr. Élő Gábor egyetemi docens a LED világítás előnyeiről tartott előadást a résztvevőknek. Mint elhangzott, az ún. kék LED technológia adja az iparban használatos világítótestek alapját. A LED elsődleges előnye, hogy az eddigieknél hosszabb időre megoldja a világítási igényeket. Dr. Élő Gábor szerint a szerencsi gyártócsarnokba szerelt világítótestek jól példázzák a technológia lényegét, hiszen ezek a lámpák költséghatékonyan és legalább tíz évig képesek karbantartás nélkül működni. Az új generációs világítóberendezések lényege az energiatakarékosság. Mint elhangzott, a Future Plastik Kft. által készített termékek esetében két év alatt megtérülhet a befektetett összeg. Akár 90-50%-os megtakarítás érhető el az itt készülő berendezéseknél.

A Future Plastik Kft. olyan munkaállomásokat alakított ki az üzemben, hogy akár kerekes székből is végezhető legyen a lámpa-összeszerelési munka.

Koncz Ferenc polgármester beszédében kiemelte: ha valaki egyetlen munkahelyet is hoz Szerencsre, azt szívesen fogadja a város, mert leginkább erre van szüksége a településen élőknek: munkahelyekre, ahol olyan terméket állítanak elő, melyre van kereslet. – Az a célunk, hogy itt tartsuk fiataljainkat, akiknek a jövőben lesz lehetőségük elmenni egy korszerű szerencsi üzembe, és itt helyben munkát, megélhetést találva, el tudják tartani családjukat, építeni saját jövőjüket. Az első “fecskék” egyike ez a LED üzem, amit reményeim szerint az elkövetkező években jó együttműködéssel tovább tudunk majd fejleszteni – fogalmazott Koncz Ferenc.

A szerencsi Ipari Parkban felépített gyártócsarnokban minőségellenőrző labort, irodákat, raktárakat, mechanikai műhelyt alakítottak ki. A cég energiatakarékos LED technológiával szerelt kül- és beltéri lámpákat, akár a megrendelő egyedi igényei szerinti ipari célokra fejlesztett világítópaneleteket készít a szerencsi üzemben.

Az ünnepélyes üzemavatáson Pinczés Marianna, a Future Plastik Kft. ügyvezetője mondta el, hogy az elkövetkező napokban megkezdődik a munkaerő felvételi eljárás, mely során 28 főt, közöttük 26 megváltozott munkaképességű embert kívánnak alkalmazni. A LED összeszerelő üzem várhatóan néhány héten belül megkezdni a termelést.  

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image