ROVATOK

2024. ápr. 19, P
Emma

„Két lábnak egy kaptafája…”

„Két lábnak egy kaptafája…”

Szerencsi Óvoda és Bölcsőde – Folytattuk a régi mesterségeket felfedező programunkat. A kalapkészítés után a cipő készítés fortélyaival ismerkedhettek meg a gyermekek. Köszönjük Kovács Attila mestercipésznek, hogy nyitottan fogadta látogatási szándékunkat.
A program két napos úti célja Miskolc volt, ahova autóbusszal utaztunk a nagycsoportosokkal.
A cipő készítés folyamataiba nyerhettünk betekintést. A látogatás alkalmával érzékenyítő területre is felfigyelhettek a gyermekek, mivel gyógyászati igényekhez igazodva is vállal Kovács Attila mestercipész lábbeli készítést.
Az ortopéd cipők formájára rácsodálkoztak a gyermekek, és ismeretet kaptak arról, hogy vannak emberek akik csak ennek segítségével tudnak járni.
Az igazi látványosságot és érdekességet a kiállítási terem nyújtotta. Itt tapinthattak a gyermekek hal, (rája), kígyó – (anaconda), és krokodil bőrt.
A rája bőrének külső felületében a csontok is benne voltak, ami az elkészült férfi modell gyönyörűen fénylett.
Európa bajnoki cipőkben gyönyörködhettünk, melyekhez érmek és serlegek párosultak.
Leghíresebb megrendelője: Sir Roger Moore színművész volt.
A cipő történetekbe a Békakirályfi mesét is beleszőtte Kovács Attila mestercipész, mellyel teljesen elvarázsolta a gyermekeket és a felnőtteket is.
Mindkét nap maradandó élményt nyújtott számunkra.
Ezúton is hálásan köszönjük a nyitott, kedves fogadtatást és a szerte ágazó ismeret nyújtást, mely igazolta, hogy a három generációs szakma szeretete építette fel a csodálatos remekművek múzeumát.
Célom volt egy olyan szakember felkeresése , aki a klasszikus cipő javítás mellett nemzeti értéket teremtő mesterművekkel is hozzájárul a szakma népszerűsítéséhez és fennmaradásához.

20220324 cipo1 20220324 cipo2 20220324 cipo3 20220324 cipo4 
Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image