ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Készül a Hunyadi tornacsarnoka

Szerencs Város Önkormányzatának korábbi döntése alapján 105 millió forintos beruházás keretében újul meg az egykori Hunyadi iskola tornacsarnoka.

Koncz Ferenc polgármester és a Szivárvány-Ép Építőipari Kft. képviseletében Boros István ügyvezető igazgató 2014. szeptember 5-én írták alá a létesítmény felújításra vonatkozó kivitelezői szerződést. A sportlétesítmény felújítása várhatóan 2015 elején fejeződik be.

Mivel az épület régóta kihasználatlanul állt és állaga napjainkra jelentősen leromlott, Szerencs Város Önkormányzata úgy határozott, hogy a világörökség részét képező Tokaj-hegyaljai borvidékhez tartozó települések fejlesztését célzó kormánytámogatás keretében városunknak megítélt 60 millió forintot a tornaterem rekonstrukciójára fordítja, a szükséges további nettó 45 milliót pedig saját forrásból teszi hozzá. A felújítás tartalmazza a mintegy 650 négyzetméter alapterületű tornacsarnok nyílászáróinak és a sportpadlónak a cseréjét, a födém hőszigetelését, valamint új tetőt is kap az épület. A tornateremhez tartozó háromszintes kiszolgáló épületrészben új vizesblokkokat, öltözőket, szertárakat alakítanak ki. A beruházás részeként ugyancsak megtörténik a létesítmény teljes körű épületgépészeti és fűtési rendszerének felújítása is.

Boros István, a kivitelező Szivárvány-Ép Kft. ügyvezető igazgatója megosztotta velünk, hogy a szeptember 10-én elkezdett építkezés óta a tetőszerkezetet teljes egészében lecserélték, de az önkormányzat kérésének megfelelően a régi fedőanyagot – sokkal időigényesebb munkával – sikerült megmenteni. Az igazgató elmondta, hogy megtörtént a tetőszerkezet megerősítése, már végeztek a teljes bádogos munkával, a födém elkészült, és hamarosan a tornaterem belső gipszkartonozása következik. – Mivel az idő kegyes hozzánk, átütemeztük a feladatokat, ezért jelenleg a homlokzaton dolgozunk, elkezdtük annak szigetelését, emiatt elképzelhető egy kis csúszás, de igyekszünk a munkálatokkal – nyilatkozta a Szerencsi híreknek az ügyvezető.

A várhatóan 2015 elejére elkészülő épületegyüttest a két helyi középfokú oktatási intézmény mellett Szerencs Város Sportegyesületének szakosztályai is használják majd a jövőben.

 

Forrás: Szerencsi Hírek Online

 

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image