ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Kapcsolatépítés a TESCO-val

2013. március 1-én Budapestre invitálta a TESCO vezetése azon települések polgármestereit, képviselőit, ahol a különböző szintű kiskereskedelmi egységeit működteti.

A megjelenteket az angol nagykövet, a KIM államtitkára, továbbá a vezérigazgatói székét ezen a napon elfoglaló Nigel Jones köszöntötte.
A TESCO immár 18 éve vesz részt a magyar nemzetgazdaságban, a nemzeti össztermékhez való hozzájárulása 2010-ben 101 MrdFt-ot tett ki közvetlenül, míg további 110 MrdFt hozzáadott érték előállításában működött közre beszállítói kapcsolatai, s az elköltött munkavállalói jövedelmek okán. Az utóbbi időben felértékelődött a magyar beszállítók szerepe, egy felmérés szerint a vásárlók a 3. helyre teszik döntésük meghozatalánál az áru származási helyét. Ugyanez a környező országokban az 5. a rangsorban.
A találkozón – többek között – ismertették a szintén március 1-el megnyílt pénzügyi év egyik új szolgáltatását, melyben a vevők az interneten rendelhetnek meg egyes árucikkeket, melyet maga a TESCO szállít ki. Ezen szolgáltatás már 15 éve működik az Egyesült Királyságban, egyelőre Budapesten vezetik be, s fokozatosan országszerte, mely újabb munkahelyeket hoz létre.
A résztvevők találkozhattak a regionális képviselőkkel, ennek során megállapodás jött létre, hogy áttekintjük azon beszállítási lehetőségeket, amelyek a zempléni térségben árualapot jelenthetnének a TESCO hazai és határmenti érdekeltségeiben. A résztvevők kaptak egy kézikönyvet „Üzleti tanácsok kicsiknek és nagyoknak” címmel, mely hasznos segédlet a vállalkozások és a TESCO-val való együttműködés érdekében. A könyv ingyenesen letölthető a tesco.hu/tanacsok weblapról.

Egeli Zsolt
alpolgármester

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image