ROVATOK

2024. szept. 1, V
Egyed, Egon

Igényelhető az idősek utalványa

Igényelhető az idősek utalványa

Tájékoztató az idősek világnapja alkalmából nyújtott támogatásról

Szerencs Város Önkormányzata Képviselő-testületének pénzbeli és természetbeni támogatásokról szóló 3/2015.(II.26.) rendeletében foglaltak szerint, az idősek világnapja alkalmából az önkormányzat támogatást nyújt a feltételeknek megfelelő és azt igénylő helyi lakosoknak.
A juttatásra az a személy jogosult, aki a kérelem benyújtását megelőző egy éve Szerencs város közigazgatási területén állandó lakcímmel rendelkezik és betöltötte, vagy tárgyév szeptember 30. napjáig betölti 60. életévét.
A támogatás megállapításának további feltétele, hogy a kérelmező családjában a havi egy főre jutó jövedelem összege nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének (2024-ben 28.500 Ft) 800%-át (228.000 Ft), amennyiben a kérelmező egyedülálló, az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 900%-át (256.500 Ft).
A támogatás évente egy alkalommal, a tárgyév szeptember hónapjában igényelhető, ami szociális célú vásárlási utalvány, személyenként 5.000 Ft értékben. A juttatás pénzügyi fedezetét a képviselő-testület által elfogadott 2024. évi költségvetés biztosítja.
Az igénylőlapot az ügyintézés megkönnyítése érdekében mellékelten megküldöm.
További nyomtatvány a polgármesteri hivatal információs pultjánál kérhető, valamint a város honlapjáról (szerencs.hu) letölthető.
A kitöltött kérelmeket a Szerencsi Polgármesteri Hivatal információs pultjánál lehet benyújtani, vagy postán a Szerencsi Polgármesteri Hivatal 3900 Szerencs, Rákóczi út 89 sz. címre kérjük küldeni 2024. szeptember 30. napjáig. A határnapot követően már nem fogadható be igény!
Az ellátással kapcsolatos további kérdéseire kollégáim személyesen a polgármesteri hivatal információs pultjánál, valamint telefonon (06/47/565-200) készséggel állnak rendelkezésre.
Szerencs, 2024. szeptember 1.

Nyiri Tibor
polgármester

Letölthető igénylőlap idősek világnapja alkalmából nyújtott támogatáshoz

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image