ROVATOK

2024. május 19, V
Ivó, Milán

Időskorúak támogatása

Időskorúak támogatása

TISZTELT SZERENCSI ÉS ONDI IDŐS HONFITÁRSAIM!

Ezúton tájékoztatom, hogy Szerencs Város Önkormányzatának döntése alapján – a nehezebb pénzügyi helyzet ellenére – az idén is biztosítjuk az idősek világnapja alkalmából a pénzbeli támogatást a képviselő-testület 3/2015.(II.26.) rendeletében foglaltaknak megfelelően.

A juttatásra az jogosult, aki a kérelem benyújtását megelőző egy éve Szerencs város közigazgatási területén állandó lakcímmel rendelkezik és betöltötte, vagy tárgyév szeptember 30. napjáig betölti 60. életévét.

A támogatás megállapításának további feltétele, hogy a kérelmező családjában a havi egy főre jutó jövedelem összege nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének (2023-ban 28 500 Ft) 800%-át (228.000 Ft), amennyiben a kérelmező egyedülálló, az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 900%-át (256.500 Ft).

A támogatás évente egy alkalommal, tárgyév szeptember hónapjában igényelhető a szociális célú vásárlási utalvány, személyenként 5 000 Ft értékben.

Az igénylőlapot az ügyintézés megkönnyítése érdekében levélben mellékelten megküldöm, a nyomtatvány a polgármesteri hivatal információs pultjánál kérhető, valamint a cikk alján levő linken letölthető.
A kitöltött kérelmeket 2023. szeptember 30. napjáig a Szerencsi Polgármesteri Hivatal információs pultjánál lehet benyújtani, vagy postai küldeményként a hivatal címére (3900 Szerencs, Rákóczi út 89 sz.) feladni, valamint az ügyfélkapuval rendelkezők e-papíron is beküldhetik.

Az ellátással kapcsolatos további kérdéseire kollégáim személyesen a polgármesteri hivatal információs pultjánál, valamint telefonon (06/47 565-200) készséggel állnak rendelkezésükre.

Nyiri Tibor
polgármester

Letölthető igénylőlap

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image