ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Idén is tartalmas munka vár a szerencsi képviselőkre

Szerencs város címereSzerencs Város Önkormányzata 2014. december 18-án elfogadott 2015. évi munkatervében 12 rendes ülés megtartásáról döntött, amelyek mellett lehetőség van rendkívüli ülések összehívására is.

Az új esztendőben munkaterv szerint első alkalommal január 29-én ül össze a testület, és július kivételével havonta egy ülést tervez, amelyet a városnapi ünnepi ülés egészít ki.

Az évre tervezett munkarendben első sorban azok a témák szerepelnek, amelyek megtárgyalását jogszabály teszi kötelezővé az önkormányzat számára. Ilyen többek között a város költségvetésének, a beszámolónak és a zárszámadásnak az elfogadása, az önkormányzati fenntartású kulturális és nevelési intézmények beszámolói, a város cégeinek üzleti tervei.

Idén számos tájékoztatót és beszámolót hallgat majd meg a képviselő-testület: a közbiztonság helyzetéről és a térfigyelő rendszerről, a gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatok értékeléséről, a védőnői szolgálatról, a városban működő fogászati ellátásról, a Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet munkájáról, az ivóvízkezelési, valamint a szilárdhulladék gazdálkodási társulás, továbbá a kistérségi társulás tevékenységéről. Napirendre kerül a Szerencsen élő roma lakosság szociális, lakhatási körülményeiről, megélhetési helyzetéről szóló előterjesztés is.

A munkaterv szerint ebben az évben is tartanak közös testületi ülést a szomszédos települések, Szerencs, Bekecs, Legyesbénye és Mezőzombor képviselői - a soros házigazda Bekecs lesz, várhatóan június hónapban.

Az önkormányzati törvény szerinti évenkénti közmeghallgatás időpontjáról előre láthatólag szeptember hónapban dönt majd a grémium.

 

Az idei év részletes munkatervét megtekintheti ide kattintva.



Szerencs Város Önkormányzata Képviselő-testületének nyilvános ülései élőben megtekinthetők lesznek a www.szerencs.hu honlapon, az üléseken elhangzottakról a Szerencsi Hírek lapszámaiból értesülhetnek az érdeklődők. A testület által elfogadott rendeletek, valamint az ülések jegyzőkönyvei letölthetők a város hivatalos honlapjáról.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image