ROVATOK

2024. ápr. 19, P
Emma

Hóeltakarítás a városban

hótolás montázs

A tél már megmutatta magát karácsony előtt és január elején is rövid időre, amikor havazás, jegesedés nehezítette a közlekedést.
A járművek mellett természetesen kézi erőt is bevet a Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft. az utak tisztán tartása érdekében.
Ügyeleti rendszert működtetünk 0–24 órában, a hirtelen jött havazás, vagy jegesedés esetén maximum 20 perc alatt mozgósíthatóak az emberek, akár éjszaka is.
A hótolók és a síkosságmentesítést végző járművek előre meghatározott útvonal szerint közlekednek a városban. Minden nagy- és kisgépnek saját körzete van, riasztás esetén sóval pakolják meg őket és ezt követően indulnak ki a saját területükre.
A hóeltakarítás szempontjából az első kategóriába tartoznak a főbb útvonalak, ahol a buszok közlekednek, illetve a belváros. Ezek mellett a forgalmasabb járdák is ebbe, a legnagyobb prioritású osztályba tartoznak. A második kategóriába a lejtős, meredek utcákat csoportosítjuk. Végül a harmadik osztályba tartoznak a mellékutcák és kisebb forgalmú utak.
Fontos kiemelni, hogy SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 14/2001. (V. 24.) SZÁMÚ RENDELETE: A köztisztasági tevékenységről és a közterületek rendjéről kimondja, hogy a házak előtt és a társasházaknál is a tulajdonosok feladata eltakarítani a havat.
Kérjük a lakosságot segítsék munkánkat, hogy a körülményekhez képest a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image