ROVATOK

2024. május 19, V
Ivó, Milán

Harmincnyolc települést zártak el a külvilágtól

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2013. július 17-én valamivel éjfél előtt érkezett lakossági bejelentés, miszerint Megyaszó egyik utcájának oszlopáról ismeretlen személyek az adatkommunikációs kábelt levágták, és abból több száz métert eltulajdonítottak.

Az elkövetőknek köszönhetően 38 településen, összesen 353 telefon, 1300 internet és 2258 kábeltévé szolgáltatás szűnt meg. A bűnözők cselekményükkel a szolgáltatónak 170 ezer forintos lopási és 1 millió 200 ezer forintos rongálási kárt okoztak.
A bevezetett forrónyomos intézkedések eredményeként a Szerencsi Rendőrkapitányság nyomozói mindkét feltételezett elkövetőt azonosították és a bejelentéstől számított tizenhat órán belül elfogták. A rendőrök az ügyben végrehajtott házkutatás során megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított vezetéket is.
A Szerencsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 22 éves P. Dezső és 18 éves B. István megyaszói lakosokat kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és közérdekű üzem megzavarása bűntett megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette. A rendőrség előterjesztéssel él a beismerő vallomást tett gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozása érdekében.  

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image