ROVATOK

2024. ápr. 25, Cs
Márk, Márkó, Márkus

Folytatódnak a közmunkaprogramok

Folytatódnak a közmunkaprogramok

Sikeresen pályáztunk a Belügyminisztérium által kiírt közfoglalkoztatási programokra, aminek köszönhetően az idei esztendőben 114 főnek biztosítunk hosszabb-rövidebb időre különböző munkát Szerencsen és a környező településeken. Az erre a célra 2023-as esztendőre elnyert támogatás összege meghaladja a 164 millió forintot.
Az ellátandó tevékenységek között szerepel a Szerencsi Városgazda Non-profit Kft. telephelyén egynyári balkonnövények palántáinak nevelése, gondozása, amelyek közterületeinkre kerülnek kihelyezésre. A dolgozók nyújtanak segítséget a parkjaink ápolásához, a növénytermesztéshez, az Aranka-tetőn lévő területünkön a szőlő- és gyümölcstermesztéshez.
A Segítő Kezek programhoz kapcsolódva az idősek gondozásához, magányuk enyhítéséhez nyújtunk humán támogatást, míg a polgármesteri hivatalban többek között a különböző küldemények kézbesítését végzik a közfoglalkoztatottak.
Szerencsen és a környék hét településén a kistérségi társulás keretében az idős rászorultak ellátásában vesznek részt közfoglalkoztatottak, akik elvégzik a háztartás körüli munkákat, bevásárolnak és kiváltják a rászorultak gyógyszereit, ezzel is társadalmilag hasznos tevékenységet végeznek.

Nyiri Tibor
polgármester

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image