ROVATOK

2024. ápr. 26, P
Ervin

Felújítás a Rákóczi út alsó szakaszán

Felújítás a Rákóczi út alsó szakaszán

Miután a kivitelező elvégezte a szükséges előkészületeket, csütörtökön megkezdődött Szerencsen, a Rákóczi út cukorgyári körforgalom – Fecskés vasúti átjáró közötti szakaszának a felújítása – tájékoztatott közösségi oldalán a város polgármestere.
Nyiri Tibor közölte, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megrendelésére a HE-Do Kft. végzi a munkát, ami magában foglalja a járdaszegélyek kijavítását és pótlását, a vízelvezető lefolyók-, valamint a csatornafedeleknek a kiemelését, egyes szakaszokon a gyalogjárda renoválását, új aszfaltrétegnek a terítését, útburkolati jeleknek a felfestését és a közúti jelzőtáblák kihelyezését.
A felújítás időtartamára sebességkorlátozást vezettek be és megállási tilalom lépett érvénybe az úttest mindkét oldalán. Az aszfaltot a két forgalmi sávba felváltva marják fel, a forgalom lassan, jelzőőr irányításával halad, azonban lesznek időszakok (pld. az új aszfaltszőnyeg terítésekor), amikor rövidebb időre teljes szélességben lezárják. Az építkezés időtartama alatt aki teheti gépjárművel kerülje el a Rákóczi út alsó szakaszát. A Magyar utcán részben kerülhetünk, de akik a vasútállomásra tartanak, azoknak érdemes a Prügy felé vezető Pozsonyi út, vagy a Bocskai, Eperejes utca irányából érkezniük.
A kivitelező előrejelzése alapján a beruházás augusztus vége felé készül el, addig is lakosság megértését, a közlekedők türelmét és körültekintő, óvatos haladását kéri a Szerencs polgármestere.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image