ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Faültetés a sporttelepen

Faültetés a sporttelepen

Szerencs is csatlakozott az Agrárminisztérium által, a 10 ezer lakos alatti településeknek meghirdetett településfásítási programhoz. Ennek keretében 15 darab magas kőris fát ültetett december 3-án a Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelepen Nyiri Tibor polgármester, Koncz Zsófia országgyűlési képviselővel és Szinay Attila a szaktárca közigazgatási államtitkárával együtt, az ÉSZAKERDŐ Zrt. szakembereinek és a Szerencsi Városgazda Non-profit Kft. dolgozóinak a segítségével.
Az elmúlt három évben településünkön a különböző beruházások megvalósítása során, a Zöld város projekt keretében és civil kezdeményezéseknek köszönhetően több ezer cserjét, fát, bokrot telepítettek, ezzel növelve a zöldfelületek nagyságát, enyhítve a klímaváltozás hatásait, élhetőbb környezetet biztosítva az embereknek.
– Nem elég azonban elültetni a növényeket, ápolni is kell, ami komoly kihívást jelen önkormányzatunknak. Ezért szeretném, ha városunkban lévő zöld felületek közül minél többet fogadnának örökbe intézmények, civil szervezetek, ezzel is erősítve a helyi közösségeket. Nagy segítség lenne az is, ha az ingatlan tulajdonosok az előttük lévő területet gondoznák – nyilatkozta a város polgármestere.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image