ROVATOK

2024. május 19, V
Ivó, Milán

Falubelijüket rabolták ki

 A rendőrök még az elfogás napján visszaszolgáltatták az eltulajdonított háztartási gépet a sértettnek.

A Szerencsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettesekkel szemben.

A nyomozás kiinduló adatai szerint 2014. július 31-én 21 óra 30 perc körüli időben egy sóstófalvai családi ház nyitott ajtaján hárman bementek, majd a sértett tudta és beleegyezése nélkül egy használt mosógépet és némi élelmiszert tulajdonítottak el jogtalanul. Ezt követően a hívatlan látogatók az otthon tartózkodó 59 éves férfitől tartozás címén pénzt követeltek, majd tettleg bántalmazták a sértettet és annak pár ezer forintját magukhoz véve távoztak.

Az esetről másnap reggel, miután értesült a történtekről, a bántalmazott férj felesége tett bejelentést a rendőrségre. A helyszínre kiérkező rendőrök az ügyben bevezetett intézkedések eredményeként a bejelentéstől számított két órán belül mindhárom támadót azonosították, elfogták, majd a Szerencsi Rendőrkapitányságra előállították.

A Szerencsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a lopás vétség, valamint rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárásban H. Krisztián 25 éves, H. Szilveszter 19 éves sóstófalvai lakosokat és a szintén helyi illetőségű, 15 éves fiatalkorú társukat bűnügyi őrizetbe vette és az illetékes járási ügyészségen előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság
2014. augusztus 2.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image