ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Esküt tettek a nemzetiségi önkormányzatok tagjai

A 2014. október 12-én megrendezett nemzetiségi önkormányzati választások eredményét hirdette ki október 22-én Plávenszky József, a Helyi Választási Bizottság (HVB) elnöke.

A Szerencsi Polgármesteri Hivatalban elsőként a Szerencsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, majd a Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai tették le esküjüket.

A Szerencsi Polgármesteri Hivatalban október 22-én délután Plávenszky József a HVB elnöke ismertette a településünkön megtartott roma nemzetiségi választások eredményeit. Mint elhangzott, a leadott érvényes szavazatok alapján Buri Imréné, Horváth Ernő, Molnár Ferenc és Varga Jánosné jutott be a testületbe. A képviselők átvették megbízóleveleiket, majd az első hivatalos ülés keretében Varga Jánosnét választották meg elnöknek, helyettese Buri Imréné lett.

Ugyancsak ezen a délutánon tartotta alakuló ülését a Szerencsi Német Nemzetiségi Önkormányzat. Plávenszky József tájékoztatta a jelenlévőket a választások eredményéről, mely szerint a testület tagjai Árvai Attila, Braun Istvánné és Tóth Lászlóné lettek. Miután utóbbi képviselők is átvették megbízóleveleiket, megválasztották a szervezet elnökének Árvai Attilát, a helyettesi megbízatást Braun Istvánné kapta. A Szerencsi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke kiemelte, hogy az előző évekhez hasonlóan a testület tagjai tiszteletdíjra és rendszeres költségtérítésre a jövőben sem tartanak igényt.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image